LAMA energy přišla s měsíčním produktem, který zveřejňuje ceny energií s předstihem

27.06.2023 12:29 | Komerční článek

Dodavatel energií pro domácnosti a firmy LAMA energy a.s. nabízí od června svým zákazníkům nový měsíční produkt na dodávku elektřiny a plynu pod názvem Garant Měsíc. Jeho cena se mění každý měsíc na základě cenového indexu komoditní burzy PXE. Oproti konkurentům s podobnými produkty přináší LAMA energy jedinečnou výhodu pro zákazníky: Cenu na příští měsíc zveřejní pět dní před koncem předcházejícího měsíce.

LAMA energy přišla s měsíčním produktem, který zveřejňuje ceny energií s předstihem
Foto: LAMA Energy
Popisek: LAMA Energy

Zákazník má díky tomu prostor pro rozhodnutí, zda bude Garant měsíc používat i nadále nebo udělá změnu. Oproti tomu konkurenti zveřejňují u měsíčních produktů ceny později, takže zákazník nese riziko, že bude v dalším třicetidenním období platit cenu, která je nevýhodná.

Spotové ceny elektřiny a plynu jsou aktuálně hluboko pod stropem, který stanoví nařízení vlády, tedy 3025 Kč za MWh u plynu a 6050 Kč za MWh u elektřiny. Pro srovnání v rámci produktu LAMA energy Garant měsíc je aktuální červnová cena 3266 Kč za MWh elektřiny pro distribuční zónu ČEZ distribuce a 1395 Kč za MWh plynu v distribuční zóně GasNet s.r.o. a QUANTUM, a.s.

Jakub Tobiáš, marketingový ředitel LAMA ENERGY GROUP a.s. vysvětluje: „Měsíční produkt, u kterého se cena mění po čtyřech týdnech, nabízí několik dodavatelů. Chtěli jsme ale přijít s něčím, co dává zákazníkům jedinečnou výhodu. Dospěli jsme k tomu, že to je možnost včasného rozhodnutí podle vývoje ceny. Proto zveřejňujeme cenu na další měsíc s pětidenním předstihem. Zákazník nemusí složitě hledat správnou položku v dlouhém ceníku. Stačí, když klikne na našich stránkách na odkaz ‚Garant měsíc přehledně‘ a v jednoduché tabulce vidí budoucí cenu pro svou distribuční zónu.“  Na základě toho se zákazník může rozhodnout, zda zůstane u produktu Garant měsíc v následujícím období nebo přejde na jiný produkt.

Nevýhodou u konkurenčních měsíčních produktů na dodávku elektřiny a plynu je, že zákazník v podstatě kupuje ‚zajíce v pytli‘. Cenu se dozví teprve na začátku měsíce a musí jí zaplatit, i když je nevýhodná. „Vidíme, že je stále více informovaných zákazníků, kteří nechtějí energie přeplácet a stojí jim za to cenový vývoj sledovat. Právě pro ně jsme ušili produkt na míru,“ dodává Jakub Tobiáš.

Výhodou LAMA energy je, že se jedná o dodavatele z kapitálově silné a široce diverzifikované skupiny LAMA ENERGY GROUP, která dodává energie domácnostem a firmám již od liberalizace trhu. „Měsíční produkt zpravidla nabízejí malí dodavatelé, u kterých je větší riziko ekonomické nerovnováhy v případě kolísání cen komodit. Velcí dodavatelé spotové produkty nechtějí vůbec zavádět, protože jim vyhovuje, že zákazníkům dodávají za fixované a výrazně vyšší ceny. LAMA energy takový produkt nabízí i přesto, že je významný dodavatel s garancí stability,“ uzavírá Jakub Tobiáš.

O LAMA energy, a. s.

LAMA energy je český dodavatel zemního plynu a elektrické energie, součást firemní skupiny LAMA ENERGY GROUP s vlastní těžbou ropy a plynu na jižní Moravě. Plyn těžený v rámci skupiny pokrývá potřebu zákazníků LAMA energy přibližně z jedné pětiny. Společnost sídlí v Hradci nad Moravicí, do jejího portfolia patří domácnosti i firemní zákazníci. LAMA energy působí na českém trhu již od svého vzniku 1. 4. 2007, kdy došlo k liberalizaci odvětví. Pod tehdejším jménem LAMA INVESTMENTS začala společnost dodávat plyn velkoodběratelům a od roku 2009 i domácnostem pod značkou levnyplyn.cz. V roce 2011 firma rozšířila své portfolio i na dodávky elektřiny a expandovala na Slovensko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…