LATA: Přejte si k narozeninám něco originálního a současně podpořte dobou věc

10.09.2013 14:40

Každý jistě zažil situaci, kdy dostal k narozeninám spoustu nechtěných dárků. Ty pak skončily někde v koutě, kde na ně padal prach, nebo šly zpátky do oběhu. S originálním nápadem, o co si říct k narozeninám, přichází sdružení Lata. Svým projektem „Narozeniny ze ZLata“ podpoří všechny, kteří chtějí zajímavý dárek a zároveň přispět na dobrou věc.

LATA: Přejte si k narozeninám něco originálního a současně podpořte dobou věc
Foto: Nezisková organizace Lata
Popisek: Nezisková organizace Lata

Nově je možné originálním způsobem přispět na chod neziskové organizace Lata. Stačí si místo dárků přát od přátel k narozeninám finanční příspěvek právě pro tuto organizaci. Má to dvě výhody. Nebudete muset řešit, co s dárky, které se vám nehodí, a zároveň Vás bude hřát pocit, že jste pomohli dobré věci.

Oslavte své „Narozeniny ze ZLata“

Proč byste měli podpořit právě Latu? Je jedinou organizací v Praze, která pomáhá sociálně ohroženým dětem a mládeži ve věku 13-26 let zvládat nepříznivé nebo ohrožující životní situace.  V rámci projektu „Ve dvou se to lépe táhne“ se tak mladí lidé učí za podpory vrstevnického dobrovolníka, se kterým jsou v úzkém kontaktu, řešit každodenní starosti a problémy. Díky této podpoře se stávají samostatnější, sebevědomější a jsou schopni čelit nepřízni osudu a začlenit se do společnosti.

Pokud se rozhodnete pro „Narozeniny ze ZLata“, stačí kontaktovat neziskovou organizaci Lata na www.lata.cz. Sdružení dodá elektronickou pozvánku pro Vaše přátele, kasičku a případně i online link, kam bude možné příspěvek poslat online. Všichni hosté, kteří během Vaší narozeninové oslavy Latě přispějí, nakonec dostanou potvrzení o daru, který si pak mohou odepsat z daní.

Až se příště někdo zeptá, co byste si přáli, budete mít jasnou odpověď – „Narozeniny ze Zlata“!

O neziskové organizaci Lata

Nezisková organizace Lata – Programy pro ohroženou mládež pomáhá od roku 1994 sociálně ohroženým dětem a mladým lidem ve věku 13-26 let. Hlavní projekt „Ve dvou se to lépe táhne“ je založen na vrstevnické podpoře od vyškolených dobrovolníků, od nichž se klienti učí, jak se vypořádat s obtížnými životními situacemi a kvalitně trávit volný čas. Pomoc dobrovolníků je doplněna o odbornou péči sociálních pracovníků a další doplňkové služby. V roce 2012 rozšířilo sdružení své služby o program podpůrné individuální práce s rodinou. Jeho cílem je provázení rodičů v náročných momentech výchovy dětí, nalezení prostoru pro komunikaci mezi členy rodiny a posílení zdravých vazeb mezi nimi.  Za svou práci získala Lata v roce 2013 mezinárodní Cenu Nadace Erste za přínos sociální integraci. Více informací naleznete na www.lata.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…