LEO Express představil nový vlak na veletrhu InnoTrans v Berlíně

18.09.2012 15:09

LEO Express a Stadler Rail Group dnes na mezinárodním veletrhu InnoTrans vůbec poprvé představily odborné i široké veřejnosti novou meziměstskou vlakovou jednotku FLIRT, která by měla začít přepravovat cestující na trase mezi Prahou a Ostravou již v tomto roce. Společnost LEO Express, která nedávno razantně vstoupila na trh osobní železniční dopravy v České republice, si objednala celkem 5 těchto souprav od švýcarského výrobce Stadler. Představovaná souprava je vybavena nejmodernějšími technologiemi dostupnými na železnici a LEO Express díky tomu bude moci cestujícím nabídnout velmi pohodlné cestování a špičkové služby.

LEO Express představil nový vlak na veletrhu InnoTrans v Berlíně
Foto: LEO Express
Popisek: Nová souprava LEO Express se poprvé předvedla v Česku

“V těchto týdnech dokončujeme přípravy na rozjezd naší dopravy. InnoTrans je první příležitostí pro širokou veřejnost zblízka si prohlédnout interiér i exteriér tohoto zcela nového vlaku. Tato souprava patří mezi nejmodernější vozidla v Evropě, švýcarský Stadler ji vyrobil přesně na základě našich specifických požadavků pro potřeby českých zákazníků. V mnoha směrech jsou tyto jednotky to nejlepší, co mohou cestující na českých železnicích využít. Nabízejí jedinečnou kombinaci vysoké rychlosti, krátkého jízdního času, pohodlného interiéru, moderních ICT technologií s poskytováním vysoce kvalitních služeb, plně srovnatelných s úrovní služeb obvyklých v západní Evropě. Nové soupravy LEO Express také umožní úspěšně soupeřit s naší skutečnou konkurencí, což je silniční doprava,” řekl při této příležitosti Leoš Novotný, majitel společnosti LEO Express.

Leoš Novotný při této příležitosti upozorňuje, že v Evropě dochází k procesu liberalizace v železniční dopravě a soukromí železniční dopravci budou hrát v mnoha evropských zemích stále důležitější roli. Doba neohrozitelných státních železničních monopolů skončila.

Veřejnost má vůbec první příležitost si zblízka prohlédnout kompletní interiér i exteriér  nové soupravy. Zájemci si dokonce mohou vlastnoručně vyzkoušet také nový simulátor, který bude společnost LEO Express využívat pro školení svých strojvedoucích.  O patřičnou zábavu se bude celý den stará uskupení bubeníků Muerta Mente.

Na veletrhu InnoTrans se veřejnosti poprvé oficiálně představuje také společnost LEO Pool, která je stejně jako LEO Express součástí skupiny LEO TRANSPORT Leoše Novotného a která zajišťuje leasing kolejových vozidel pro železniční dopravce. Zájemci na stánku Leo Pool něm získají více informací  o fungování této společnosti a mohou navázat kontakty se samotným managementem této perspektivní firmy.

InnoTrans je přední světový veletrh zaměřený na dopravní technologie. Koná se tradičně v Berlíně a v letošním roce 2012 na něm své inovativní produkty a služby představí  více než 2 450 vystavovatelů ze 47 zemí. Předpokládá se, že tato prestižní akce přiláká zhruba 100 000 návštěvníků z více než 100 zemí. Na veletrhu bude vystavovat i více než  100 českých firem a dalších subjektů. Tato akce dokonce spadá mezi veletrhy, kde účast českých podniků oficiálně podporuje Ministerstvo průmyslu a obchodu. Již 9. ročník InnoTrans nabídne pět tržních segmentů věnovaných technologiím na železnici, železniční infrastruktuře, konstrukcím tunelů, interiérům a veřejné dopravě. Více o veletrhu InnoTrans lze nalézt na  www.inotrans.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: LEO Express

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…