LEO Express spustil na hlavních trasách prodej akčních jízdenek za 99 korun

04.06.2014 10:25

Společnost LEO Express spustila jako vůbec první železniční dopravce v Evropě plnohodnotný systém dynamického řízení cen jízdenek, včetně prodeje akčních jízdenek, podobný modelu předních leteckých společností. Výhodné jízdenky je možné zakoupit na všechny spoje za ceny od 49 korun. Na hlavní trasy, včetně trasy Praha – Ostrava je možné zakoupit jízdenku za bezkonkurenční cenu 99 korun.

LEO Express spustil na hlavních trasách prodej akčních jízdenek za 99 korun
Foto: LEO Express
Popisek: Nová souprava LEO Express se poprvé předvedla v Česku

Společnost LEO Express si od promočních jízdenek slibuje zcela nové zákazníky, kteří by standardně na železnici vůbec necestovali. Tento předpoklad se od spuštění prodeje potvrzuje. „Již během prvních dnů jsme zaznamenali velký počet jízdenek prodaných nad rámec běžné obsazenosti,“ uvedl Leoš Novotný, generální ředitel společnosti.

Jízdenky za zvýhodněné ceny 49 a 99 korun lze zakoupit prostřednictvím všech prodejních kanálů, tedy na internetu, v mobilní aplikaci, osobně na pokladnách i u provizních prodejců. Akčních jízdenek je však na každý spoj k dispozici omezené množství, nelze na ně uplatňovat slevy a nelze je stornovat. Nabídka přitom není nijak časově omezena a jde o vůbec první systematický prodej akčních jízdenek na železnici nejen v tuzemsku, ale i v Evropě.

Nový systém cenotvorby, na jehož vývoji LEO Express spolupracoval s experty se zkušenostmi v oblasti tzv. yield managmentu z významných světových leteckých společností, je inspirován prodejem promočních letenek, ale přitom je uzpůsoben na míru požadavkům českého železničního trhu. Díky tomu dokáže LEO Express prodat výhodné akční jízdenky vždy nad rámec své standardní obsazenosti a generovat tak vyšší tržby i na méně obsazovaných spojích. „Nový inteligentní systém řízení cen se pro nás stává velmi účinnou zbraní v zuřící cenové válce na českých kolejích,“ dodal Novotný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: LEO Express

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.