LETŇÁK 2014 na Střeleckém ostrově bude létem pro všechny Pražany

29.05.2014 15:50

Již 30. května otevře Malostranská beseda na Střeleckém ostrově pro všechny Pražany a návštěvníky hlavního města svou letní scénu s názvem „LETŇÁK 2014 – Léto pro Pražany“. Od konce května vznikne na Střeleckém ostrově pódium pro hudební produkce a divadlo. Dále pak mobilní ponton, kde se budou konat komorní akustické koncerty a další zajímavé kulturní akce.

LETŇÁK 2014 na Střeleckém ostrově bude létem pro všechny Pražany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na chrám sv. Víta v areálu Pražského hradu

„Cílem je vytvořit prostor, kde se budou lidé potkávat i mimo plánovaný program. Rádi bychom navázali na příznivě hodnocené působení Malostranské besedy na Střeleckém ostrově v letech 2010 a 2011.  Program jsme sestavili tak, aby si v něm každý našel to své.  K vidění budou například akustické koncerty známých českých interpretů. To vše bude doplněno celodenním barem s grilem, půjčovnou společenských her a jednoduchého sportovního náčiní,“ říká David Pešek Dvořák, šéf produkce Letňáku 2014.

Hlavním lákadlem Letňáku 2014 – Léta pro Pražany na Střeleckém ostrově budou vystoupení populárních hudebních skupin a také zajímavá divadelní představení.

Svoji účast podle Dvořákových slov potvrdili například bratři Ebenové nebo písničkář Xavier Baumaxa, který si na Letňáku opět zahraje s orchestrem Hněddé smyčce. Diváci uslyší v akustické podobě také stálici české hudební scény, skupinu Čechomor. „Návštěvníci Letňáku na Střeleckém ostrově budou mít také možnost pomoci dobré věci. A to účastí na „Koncertu proti strachu“ se skupinou The Tap Tap, která láká stále větší počet fanoušků, nejen z řad vozíčkářů,“ doplňuje David Pešek Dvořák.

Tečky za prázdninami udělají skupina Sto zvířat a pánové Petr Čtvrtníček a Jiří Lábus, kteří na Střeleckém ostrově uvedou legendární hru Ivánku, kamaráde… 

Volný čas bude v létě na Střeleckém ostrově možné trávit celý den. Otevřeno bude denně do 22 hodin. Ve všední dny od 11 hodin, o víkendu od 9,30 hodin. Zájemci o sportovní vyžití mohou využít prostor na petanque, badminton či frisbee. Užít si příjemnou atmosféru ostrova bude možné také u různých společenských her.

Dalším z projektů, který bude na Letňáku 2014 - Léta pro Pražany na Střeleckém ostrově uveden, nese název Setkání Unie tanečníků a performerů. Půjde o shromáždění tanečních profesionálních divadelních souborů a konzervatoří jako je La Putyka, 420PEOPLE, Laterna Magika či soubor Konzervatoře hl. m. Prahy.

„V rámci programu budeme pořádat zajímavé tematické akce. Například ve spolupráci s městskou částí Praha 1 chystáme hned na úvod Dětský den plný divadelních představení, zábavných show a workshopů. S první městskou částí plánujeme také pravidelná Taneční odpoledne pro seniory. Dvakrát nás na Střeleckém ostrově čeká Dyzajn market, prodejní výstava autorské tvorby českých návrhářů a designerů. Diskutovat o otázkách víry mohou zájemci o duchovno vždy v neděli při setkáních křesťanských spolků,“ připomíná šéf produkce Letňáku 2014 – Léta pro Pražany na Střeleckém ostrově David Pešek Dvořák.

Na závěr upozorňuje také na fakt, že během letní sezóny se mohou zájemci projet kolem Střeleckého ostrova v ručně vyráběné mahagonové elektrolodi. Při poznávací vyhlídkové plavbě jim kapitán podá naučný výklad o historii Střeleckého ostrova a okolních pamětihodnostech. „Spojení malým plavidlem bude navazovat na stávající lodní linku provozovanou PPS z Rašínova nábřeží plavební komorou Mánes kolem Střeleckého ostrova a zpět pod Vyšehrad,” dodává Dvořák.

PROGRAMOVÉ TIPY LETŇÁKU 2014 – LÉTA PRO PRAŽANY NA STŘELECKÉM OSTROVĚ

  • 1. 6.                  Dětský den                                                    (vstup volný)
  • 20. - 21. 6         United Islands                                                 (vstup volný)
  • 26. 6.                Setkání Unie tanečníků a performerů              (vstup volný)
  • 1. 7.                 Děkujeme, pokračujte                                                 (vstup volný)
  • 24. 7.                Bratři Ebeni                                                     (vstupné: 350 Kč sezení, 250 Kč stání)
  • 31. 7.                Vltava                                                             (vstupné 200 Kč stání)
  • 1. 8. - 2. 8.        Dyzájn márket                                                      (vstup volný)
  • 7. 8.                 Xavier Baumaxa                                               (vstupné: 200 Kč předprodej, 250 Kč na místě)
  • 14. 8.                Ivánku kamaráde s koncertem Epoque Quartet               (vstupné)
  • 21. 8.                Čechomor                                                       (vstupné: 390 Kč v předprodeji, 450 Kč na místě)
  • 28. 8.                Sto zvířat                                                         (vstupné: 200 Kč v předprodeji, 250 Kč na místě)
  • 11. 9.                Koncert proti strachu The TapTap                    (vstup volný)
  • 13.9. - 14.9.      Dyzájn márket                                                 (vstup volný)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…