Lesníci už znají nový vzor svých budoucích uniforem

03.03.2016 19:58

S návrhem nového vzoru uniforem pro lesníky ze státního podniku Lesy ČR uspěl ve veřejné zakázce pražský výtvarník a oděvní designér Česlav Jaroš. Oslovil odbornou porotu i zaměstnance podniku, kteří hlasovali v anketě.

Lesníci už znají nový vzor svých budoucích uniforem
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Ze sedmi výtvarných návrhů nechala porota vyvzorkovat dvě kompletní kolekce. Jedna pocházela od zmíněného Česlava Jaroše a druhá z dílny jihlavské oděvní firmy Josef Duben PETEX. Oba tvůrci předvedli své modely odborné komisi na konci ledna. Nové stejnokroje se od stávajících liší zejména střihem. Kromě poroty mohli k výběru nového vzoru říci své ve vyhlášené anketě také zaměstnanci podniku. Koncem února bylo rozhodnuto.

Zaměstnanci i porota hlasovali shodně pro modely pražského oděvního výtvarníka Jaroše. Vzory budou ještě drobně upraveny na základě podnětů a připomínek lesníků i poroty. „Za oba vybrané grafické návrhy zaplatíme tvůrcům 50 tisíc korun. Za ušití vzorů uniforem pak dalších 85 tisíc korun. S Česlavem Jarošem uzavřeme smlouvu na poskytnutí výhradní a neomezené licence na vzor stejnokroje v hodnotě 250 tisíc korun bez daně,“ uvedl Radovan Srba, obchodní ředitel podniku Lesy ČR.

Zakázka byla určena zejména pro návrháře. Dodavatele nových stejnokrojů bude podnik poptávat po vyhotovení technologické dokumentace v jiné veřejné zakázce. „Rádi bychom ji vyhlásili ještě letos,“ dodal ředitel Srba. O uniformu si může v podniku Lesy ČR požádat přibližně dva a půl tisíce zaměstnanců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…