Lesy ČR: Generální ředitel diskutoval se zástupci samospráv o organizační podnikové změně

19.11.2020 15:16

O organizační změně Lesů ČR diskutoval 19. listopadu se zástupci místních samospráv Olomouckého kraje, nevládních organizací i zákonodárců generální ředitel Lesů ČR Josef Vojáček.

Lesy ČR: Generální ředitel diskutoval se zástupci samospráv o organizační podnikové změně
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Ujistil je, že důsledkem změny bude mimo jiné zvýšení počtu provozních zaměstnanců přímo v lesích, což se pozitivně projeví v péči o porosty i lesní infrastrukturu. Zároveň se sníží administrativní náklady podniku. Prioritou Lesů ČR je další urychlení zvládání kalamity a následné obnovy lesa i krajiny.

Stávajících 11 krajských ředitelství nahradí od 1. ledna 2021 sedm oblastních - na severní a jižní Moravě, na Vysočině a také v jižních, západních, severních i východních Čechách. Na Moravě se sloučí šest lesních správ do tří a letos v září už vznikl Závod lesní techniky s vlastními podnikovými stroji i dělníky. Lesy ČR také převedou dosavadní centrálně řízené „Správy toků“ pod oblastní ředitelství, takže se v regionech úzce organizačně propojí lesní s vodním hospodařením. To napomůže rychlejší realizaci projektů v rámci celopodnikového programu Vracíme vodu lesu.

„Zjednodušíme systém řízení. Ubydou referentské administrativní pozice a vzniknou provozní. Zřízením Závodu lesní techniky navíc můžeme pružně nasadit vlastní techniku i zaměstnance všude, kde to bude třeba. Reagovat flexibilně a vlastními silami na kalamitu i následnou obnovu lesa je teď nejdůležitější. Zároveň okamžitě snížíme, řádově o desítky milionů korun, naše vlastní režijní náklady,“ řekl generální ředitel Lesů ČR Josef Vojáček.

Změnu podnik projednal s odbory, dozorčí radou i s Ministerstvem zemědělství ČR. „Starostové a zastupitelé, včetně krajských se o změny zajímají a projevují pochopitelný zájem a obavy o dopady na hospodaření, zaměstnanost a další aspekty související s probíhajícími změnami. Dohodli jsme se, že budeme reagovat na jejich písemné dotazy a ty podrobně zodpovíme. Zároveň plánujeme v prvním čtvrtletí příštího roku desítky regionálních setkání v místě se zástupci samospráv i s veřejností,“ dodal generální ředitel Lesů ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…