Lesy ČR: Jaký byl letošní Den za obnovu lesa? Rodinný

17.10.2021 13:20 | Tisková zpráva

Po ránu chladnou, ale jinak krásnou podzimní sobotu strávili lidé v lesích na třinácti místech v zemi, kde je spojil Den za obnovu lesa, akce Lesů České republiky.

Lesy ČR: Jaký byl letošní Den za obnovu lesa? Rodinný
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Všichni se zahřáli při sázení stromů i dalším programu. Pracovaly a bavily se celé rodiny. Nálada byla báječná a uvolněná, prostě jako vždycky, když děláte něco, co vás těší a má smysl.

Rodinný, takový byl letošní Den za obnovu lesa. Na pasekách sázely stromky, rovnou je oplocovaly a pomáhaly si různé generace. „Podtitul akce – Den, který nás spojí, se stoprocentně naplnil, a to mě moc těší. Za úspěch považuji i to, že lidé znovu projevili zájem o naše lesy a ujistili se, že v celé zemi pokračujeme v obnově porostů, včetně lesních cest,“ řekl generální ředitel Lesů České republiky Josef Vojáček.

Na místě bylo asi tisíc lesníků, kteří sázení, úklid klestu i lesa a další práce koordinovali. Lidé se jich nejčastěji ptali na obnovu lesních cest po kalamitě nebo lesa v místě, kde žijí, ale také na obecní potoky a vodohospodářská opatření, která podnik dělá v rámci programu Vracíme vodu lesu.

Děti procházely stezkou malého lesníka. Spolu s dospělými asistovaly při práci s tažným koněm nebo vyvěšovaly budky pro sovy a jiné dravce, kteří přirozeně regulují počet hlodavců v lesích. Na řadě míst si vyzkoušely jízdu harvestorem nebo vyvážecí soupravou a někteří kluci mají možná nové přání k Vánocům.

„Zkrátka, v době covidové, kterou stále prožíváme, se na čerstvém vzduchu a v dobré, milé společnosti blízkých lidí, přátel a lesníků podařilo najít společné téma, zapomenout možná na obavy a stres a udělat něco pro krajinu. Myslím, že to ke spokojenosti stačí, a velmi děkuji všem návštěvníkům i kolegům za perfektně odvedenou práci ve velmi příjemné atmosféře,“ dodal Vojáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…