Lesy ČR: K výrokům Ivo Rittiga týkajících se Etického kodexu LČR

01.07.2014 11:23

Lesy České republiky, s. p., reagují na vyjádření Ivo Rittiga ohledně Etického kodexu Lesů ČR, které zaznělo v pořadu DVTV dne 27. června 2014.

Lesy ČR: K výrokům Ivo Rittiga týkajících se Etického kodexu LČR
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Pan Rittig v souvislosti s Etickým kodexem LČR mimo jiné prohlásil: „asi si půjdu říct o další peníze.“  Lesy ČR se domnívají, že pan Rittig má možná jen smysl pro humor a svá slova nemínil vážně. Spíše se pravděpodobně pokusil o jakýsi žert nebo se jen snažil „otestovat“ citlivost veřejnosti vůči podobným případům.

Etický kodex, jehož zpracování si objednalo bývalé vedení podniku, Lesy ČR stál 1 720 000,- Kč. Tato suma byla jako nehospodárně vynaložená kritizována nejen veřejností, ale též nevládní organizací Transparency International ČR a podle médií také jedním ze soudců Městského soudu v Praze.

„V mnoha firmách dokumenty typu Etický kodex zpracovávají  příslušní interní zaměstnanci, například personalisté. Náklady na zhotovení takového dokumentu jsou pak ve srovnání s tím, co zaplatily Lesy ČR panu Rittigovi naprosto zanedbatelné. Nevíme, co přesně si o celé kauze máme vlastně myslet: zda šlo zkrátka o snahu vyvést z podniku peníze nebo se jednalo o naprostou nekompetentnost bývalého vedení podniku,“ podotýká současný generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád.

Celá tehdejší veřejná zakázka je v současné době prověřována orgány činnými v trestním řízení, ke kterým si pan Rittig případně může zajít pro detailnější informace. V zájmu neovlivňovat probíhající policejní vyšetřování proto Lesy ČR nebudou k dané věci poskytovat podrobnější informace.

Etický kodex zpracovaný jednou firem pana Rittiga se jako takový nicméně stal součástí
pro zaměstnance Lesů ČR závazných vnitřních předpisů podniku již v srpnu 2011. Na této skutečnosti se do současné doby nic nezměnilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…