Lesy ČR: Lesní stezka Labské pískovce se otevře 28. dubna

27.04.2018 14:58

Zážitková přeshraniční „Lesní stezka Labské pískovce" je společným projektem podniku Lesy České republiky, státního podniku Saské lesy a Správy Národního parku České Švýcarsko. V sobotu 28. dubna se v 10 hodin otevře veřejnosti. Sraz je na nádraží národního parku v Bad Schandau, kde bude projekt představen.

Lesy ČR: Lesní stezka Labské pískovce se otevře 28. dubna
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Na stokilometrové lesní stezce stráví návštěvníci několikadenní pobyt v harmonické přírodě na pomezí Spolkové republiky Německo a České republiky. Cesta je členěna do šesti úseků, u nás je stezka označena směrníky, v Německu žlutým svislým pruhem. Na německé straně se od dubna do října nabízí možnosti pro nocování ve volné přírodě v chatách a bivacích, na straně české lze využít veřejného tábořiště v Ostrově.

Trasa vede od nádraží Schöna po úbočí Labe jižně do idylického údolí Golobtbachtal, potom vzhůru na panoramatickou vyhlídku na hoře Großer Zschirnstein a dále tichými lesy až k odbočce k Hraniční boudě. Od ní se jde přes nejvyšší stolovou horu Labských pískovců Děčínský Sněžník až do kempu v Ostrově. Kousek za Ostrovem začíná nejdobrodružnější úsek treku přes osamělé vrcholy divokými skalními průrvami a rozsáhlými lesy, kde nepotkáte člověka, až k chatě v lese Beutwald.

Za lesem Beutwald se lesní stezka ponoří do bizarního skalního světa údolí Bielatal, několikrát změní stranu údolí a vine se podél terénního zlomu na jižní straně. Dále pokračuje po starých hraničních a lesních stezkách až k chatě Rotsteinhütte. Na trase od chaty Rotsteinhütte do Nikolsdorfu Vás čekají hned tři zajímavosti: málo známý pohled na Sněžník z Katzensteinu, panoramatický výhled na hoře Lampertstein a skalní labyrint u Nikolsdorfu.

Z Nikolsdorfu vede cesta kolem Loupežné jeskyně v kopci Quirl vzhůru k hrdým vrcholkům Gohrisch a Papststein a konečně přes tichý, zasněný vrch Kleinhennersdorfer Stein na nádraží v Bad Schandau.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…