Lesy ČR: Lesníci loni zřídili v lesích u Trhové Kamenice stezku a nyní tělocvičnu

15.06.2017 10:15

Procházku lesem u Trhové Kamenice v Pardubickém kraji zpříjemní od 17. června venkovní tělocvična. Lesy ČR vybudovaly kombinovanou sestavu, řetězový most, ručkovadlo, hrazdy a otočku z kulánů za 190 tisíc korun bez DPH. Financovaly ji z vlastního dotačního Programu 2020. Zveme na sobotní slavnostní otevření v 9:30 hodin.

Lesy ČR: Lesníci loni zřídili v lesích u Trhové Kamenice stezku a nyní tělocvičnu
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Tělocvična je přístupná celoročně, vstup na vlastní nebezpečí. Cvičenci musí dodržovat provozní řád.

Nedaleko od tělocvičny Lesy ČR vybudovaly a loni otevřely Stezku mladého lesníka. Návštěvníci využívají krytý altán, stůl ve tvaru bekyně mnišky či lavičky v podobě jezevčíka. „Stezka je na rovině a není delší než půl kilometru, takže ji zvládnou i malé děti,“ říká lesní správce z nasavrcké správy Lesů ČR František Neznaj. Na stezce je deset zastavení. U každého z nich pak informativní tabule seznamující s tamější faunou a florou. Téměř na každém stanovišti je pro zájemce připraven konkrétní úkol – zvířecí doskoky, kličkovaná, hod šiškou na kůrovce a podobně. Vše završuje kontrolní kvíz složený z informací, které se dětí dozví během trasy. Stezku podnik opět vybudoval z Programu 2020 za bezmála 270 tisíc korun bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…