Lesy ČR: Oprava Schwarzenberského plavebního kanálu pokračuje

24.03.2020 17:11

Schwarzenberský plavební kanál na Šumavě opravují s podporou evropských dotací také Lesy České republiky. Jde o další etapu česko-rakouského projektu v celkové hodnotě asi 3,6 milionů EURO.

Lesy ČR: Oprava Schwarzenberského plavebního kanálu pokračuje
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Loni začal podnik rekonstruovat 3,5kilometrový úsek této národní technické památky za téměř 21 milionů korun. Práce by měly příští rok skončit.

„Nejdříve budujeme lesní cestu K Oponě, po které se bude přivážet materiál na obnovu kanálu. Z této strany nebyl přístupný. Zatím jsme odstranili pařezy, odvezli humózní vrstvu zeminy a stabilizovali podloží. Nyní se tvoří podkladní vrstvy cesty,“ uvedla Mojmíra Hillermanová, vedoucí správy toků pro oblast povodí Vltavy z Lesů ČR.

Plánované úpravy 3,5kilometrového úseku se týkají několika vodních toků. U Schwarzenberského kanálu a Otovského potoka se nyní kácí a zpřístupňuje koryto, následovat bude oprava zídek kanálu a obnova opevnění dna. Na toku Světlá jsou už dřeviny odstraněné, pokračovat budou opravy břehových zdí a oprava opevnění dna.

kanál

Cílem projektu financovaného z evropského fondu pro regionální rozvoj INTERREG V-A Rakousko – Česká republika je zachování, ochrana, propagace a rozvoj přírodního a kulturního dědictví Schwarzenberského plavebního kanálu a přírodního dědictví rašeliniště Bavorská niva. Spolu s Lesy ČR se na projektu podílí také Vojenské lesy a statky a Tourismusverband Böhmerwald, významná nadregionální organizace v oblasti rozvoje a propagace rekreační oblasti Šumava/Böhmerwald. V rámci projektu Interreg plánuje také revitalizaci rašeliniště v Bavorské nivě včetně zřízení naučné stezky s bezbariérovou lávkou, vyhlídkovou plošinou a pěšinou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…