Lesy ČR: Renovace turistické stezky v národní přírodní památce Peklo na Českolipsku je hotová

21.10.2014 18:01

Lesy České republiky, s. p., v těchto dnech po ročním úsilí úspěšně dokončily rozsáhlou rekonstrukci turistické stezky v údolí Robečského potoka na Českolipsku v Libereckém kraji vedoucí lesním porostem v národní přírodní památce Peklo.

Lesy ČR: Renovace turistické stezky v národní přírodní památce Peklo na Českolipsku je hotová
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Stezka je turisty hojně navštěvována hlavně na jaře, a to díky množství nádherně kvetoucích bledulí. Náklady na renovaci 4 kilometry dlouhého úseku dosáhly částky téměř 4 milionů korun. Zrekonstruovanou stezku Lesy ČR slavnostně otevřou již tento pátek 24. října 2014. Slavnostní událost začíná od 10 hodin v lokalitě Karba, která se nachází jen cca 1,5 kilometru od obce Zahrádky. 

„V rámci rekonstrukce se nám do terénu podařilo navrátit dřevěné zpevněné chodníky. Generální opravou prošly i všechny lávky přes Robečský potok. Práce probíhaly po menších etapách od loňského do letošního října. Po dohodě s orgány ochrany přírody jsme v okolí stezky provedli také částečnou rekonstrukci lesního porostu,“ vysvětluje Ludvík Řičář, ředitel Krajského ředitelství Lesů ČR Liberec.

Peklo u České Lípy je cca čtyři kilometry dlouhé romantické údolí Robečského potoka, v podstatě dlouhá rokle sevřená pískovcovými skalami, působící dojmem divoké přírody. Kromě jarních pohledů na kvetoucí bledule lze v létě využít pískový rybník na dolním konci rokle ke koupání. Peklo je národní přírodní památkou a chráněné jsou samozřejmě i všechny bledule, kterým se tu hojně daří.

• Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 milionu hektarů lesního majetku (což představuje šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR) a pečuje o více než 38 tisíc kilometrů vodních toků (tj. přibližně o jednu třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR).

• Lesy ČR jsou držiteli Osvědčení o účasti v regionální certifikaci lesů systémem PEFC na téměř celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lesy ČR

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…