Lesy ČR: Spolupracujeme s Agenturou ochrany přírody a krajiny a ve výjimečných situacích žádáme o výjimečná opatření

25.07.2019 19:38

„V zájmu zachování lesních ekosystémů jsme nuceni ve výjimečných situacích žádat o další výjimečná opatření,“ říká Vladimír Krchov, ředitel lesního a vodního hospodářství Lesů ČR.

Lesy ČR: Spolupracujeme s Agenturou ochrany přírody a krajiny a ve výjimečných situacích žádáme o výjimečná opatření
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Kůrovcová kalamita v době klimatické změny a extrémního sucha postihuje lesy v celé zemi. Lesníci v této mimořádné situaci žádají podle stávající legislativy orgány ochrany přírody o udělení výjimek k těžbě v chráněných krajinných oblastech, v národních přírodních rezervacích i jinak chráněných územích. Jen tak mohou bránit lesy, aby alespoň zpomalili šíření kůrovce - včasnou těžbou a asanací dřeva. Podniku jde výhradně o zájem ochrany přírody. Detailní informace o konkrétní lokalitě a nezbytnost zásahu včetně podrobného odůvodnění jsou obsahem žádostí Lesů ČR o výjimky. Platí už například ve Žďárských vrších, Lužických horách, Českém lese, Českém ráji, v Orlických horách a jinde. „Snažíme se zachovat lesní ekosystémy, které jsou zárukou biodiverzity i rozmanitosti budoucích lesů,“ uvedl Vladimír Krchov, ředitel lesního a vodního hospodářství Lesů ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Průmyslová produkce v březnu klesla, zakázky přibyly

19:15 Český statistický úřad: Průmyslová produkce v březnu klesla, zakázky přibyly

Průmyslová produkce v březnu meziročně reálně klesla o 2,7 %. Meziměsíčně byla nižší o 1,6 %. Hodnot…