Lesy ČR: Spolupracujeme s Agenturou ochrany přírody a krajiny a ve výjimečných situacích žádáme o výjimečná opatření

25.07.2019 19:38

„V zájmu zachování lesních ekosystémů jsme nuceni ve výjimečných situacích žádat o další výjimečná opatření,“ říká Vladimír Krchov, ředitel lesního a vodního hospodářství Lesů ČR.

Lesy ČR: Spolupracujeme s Agenturou ochrany přírody a krajiny a ve výjimečných situacích žádáme o výjimečná opatření
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Kůrovcová kalamita v době klimatické změny a extrémního sucha postihuje lesy v celé zemi. Lesníci v této mimořádné situaci žádají podle stávající legislativy orgány ochrany přírody o udělení výjimek k těžbě v chráněných krajinných oblastech, v národních přírodních rezervacích i jinak chráněných územích. Jen tak mohou bránit lesy, aby alespoň zpomalili šíření kůrovce - včasnou těžbou a asanací dřeva. Podniku jde výhradně o zájem ochrany přírody. Detailní informace o konkrétní lokalitě a nezbytnost zásahu včetně podrobného odůvodnění jsou obsahem žádostí Lesů ČR o výjimky. Platí už například ve Žďárských vrších, Lužických horách, Českém lese, Českém ráji, v Orlických horách a jinde. „Snažíme se zachovat lesní ekosystémy, které jsou zárukou biodiverzity i rozmanitosti budoucích lesů,“ uvedl Vladimír Krchov, ředitel lesního a vodního hospodářství Lesů ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…