Lesy ČR: V lese u Nasavrk se připravuje rekonstrukce lesní cesty, pozor na střet s těžkou technikou

30.03.2016 10:27

Rekonstrukci lesní cesty K Lomu ve Ctětíně na Chrudimsku v Pardubickém kraji připravuje státní podnik Lesy České republiky. Lesníci upozorňují návštěvníky lesa, aby se v lokalitě pohybovali se zvýšenou opatrností.

Lesy ČR: V lese u Nasavrk se připravuje rekonstrukce lesní cesty, pozor na střet s těžkou technikou
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Podmínkou kompletní rekonstrukce více než 1,5 kilometrového úseku lesní cesty mezi Nasavrky a Trhovou Kamenicí byla mimořádná těžba převážně smrkových porostů. „V lese se od počátku roku pohybovala těžká technika. Nyní se vyváží klest, v rámci samotné stavby bude následovat vyklučení pařezů a rekonstrukce cesty,“ vysvětluje František Neznaj lesní správce z Nasavrk.

Podnik Lesy ČR tak jako každým rokem obnovuje lesní dopravní síť. Finanční náklady projektu vzejdou z veřejné zakázky, prostředky má podnik rezervovány. „Soutěž na dodavatele stavby vypíšeme v dubnu. Pokud vše půjde hladce, v červnu bychom mohli začít s rekonstrukcí,“ dodal František Neznaj. Podle něj je konec roku reálný termín pro dokončení stavby.

Vzhledem k pohybu těžké techniky by měli návštěvníci lesa dbát zvýšené opatrnosti, případně se lokalitě úplně vyhnout. Také proto lesníci vyvěsili na přístupových cestách informační tabule o projektu s upozorněním na případné riziko spojené s prováděním těžebních a stavebních prací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…