Lesy ČR: V letošní soutěži Stavba Libereckého kraje uspěla naše cyklostezka

11.10.2018 19:59

Hned dvě ceny v tradiční soutěži Stavba Libereckého kraje získala lesní cyklostezka z Nového Boru do Svoru na Českolipsku, kterou za 13 milionů korun vybudoval podnik Lesy ČR.

Lesy ČR: V letošní soutěži Stavba Libereckého kraje uspěla naše cyklostezka
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Ceny v osmi kategoriích předali 9. října v Oblastní galerii v Liberci zástupci kraje. Veřejnost svým internetovým hlasováním udělila cyklostezce Cenu sympatie a porota pak Cenu doc. Ing. arch. Karla Hubáčka, dr. h. c., v kategorii průmyslových a technologických, dopravních a inženýrských staveb, vodohospodářských a ekologických staveb. Lesy ČR do letošní soutěže přihlásily také malou vodní nádrž Žantov I. a II. na Hořicku.

„Oceněná stavba Lesů ČR je první etapou plánované cyklostezky svaté Zdislavy Jde o páteřní komunikaci mezi Novým Borem a Bílým Kostelem nad Nisou. Na výstavbě se podílejí také obce,“ uvedl Ludvík Řičář, krajský ředitel podniku Lesy ČR v Liberci. Úsek mezi Novým Borem a Svorem dlouhý 3,2 kilometry začal veřejnosti sloužit na jaře minulého roku. Stezku kromě cyklistů a pěších využívá také lesnická technika při hospodářské činnosti podniku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…