Lesy ČR: Vydejte se ke studánkách i na cesty s příběhem a získejte klubové dárky

14.06.2021 16:34

U stovek studánek a historických lesních cest rozmisťují v těchto dnech státní lesníci z Lesů ČR po celé republice dřevěné tabule s QR kódy. Po načtení kódů z více lokalit a s nimi bodů získají členové Klubu nového lesa některý z balíčků z klubového e-shopu. Více v mobilní aplikaci a na www.klubnoveholesa.cz.

Lesy ČR: Vydejte se ke studánkách i na cesty s příběhem a získejte klubové dárky
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

„I v postcovidové době chceme lidem zpříjemnit pobyt v přírodě, a tak jsme kromě studánek začali vyznačovat páteřní historické lesní cesty. Všechna místa najdete na mapě v Klubu nového lesa. Z QR kódů na dřevěných tabulích lidé vyčtou tamější názvy i příběhy. Více kódů znamená pro členy klubu vyšší bodové konto a následně jeden z balíčků připravených v klubovém e-shopu,“ řekl generální ředitel Lesů ČR Josef Vojáček.

Obnovu 300 studánek a vodních pramenů za 365 dní slíbil podnik letos na jaře. Stanou se turistickým cílem i místem odpočinku i bezpečného setkávání. „Asi polovina z nich už je vyčištěná a zastřešená kvůli padajícímu listí a jiným nečistotám. Odpočívat je možné na nedaleké lavičce,“ pokračoval Vojáček.

Lesy ČR také začaly na jaře vyznačovat historické páteřní lesní cesty. Lesníci ve všech regionech pečlivě vybrali dvě stě těchto cest a jejich příběhy, na které odkáží QR kódy, sepsali s kronikáři i odborníky na místopis.

„Počítáme s tím, že do mapy během letošního roku zaneseme také asi šest set významných stromů. Jejich seznam i tabule s QR kódy připravujeme. Veřejnost se tak o nich dozví víc a může se přesvědčit, že o tyto stromy pečujeme. Věřím, že se stanou cílem mnoha výletů,“ dodal generální ředitel Lesů ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…