Lesy ČR: Zákaz vstupu do lesa na Chomutovsku, Teplicku a v Litvínově

31.08.2018 9:01

Z důvodů akutního nebezpečí vzniku lesních požárů vyhlásila Státní správa lesů na Chomutovsku, Teplicku a v okolí Litvínova zákaz vstupu do lesa. Dodržování zákazu bude kontrolováno jak zaměstnanci LČR, tak i lesní a mysliveckou stráží a Policií ČR.

Lesy ČR: Zákaz vstupu do lesa na Chomutovsku, Teplicku a v Litvínově
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Doba trvání zákazu vstupu do lesa je stanovena Magistrátem města Chomutova do 30.9.2018, Městským úřadem Litvínov do 14.9.2018 a Magistrátem města Teplice do 31.10.2018 s tím, že je možné tyto lhůty, v případě přetrvávajících nepříznivých podmínek, prodloužit.

„Zákaz vstupu do lesa se týká i lesů pod správou státního podniku Lesy ČR,“ sdělil správce Lesní správy Litvínov Pavel Rus. „Situace je opravdu velmi vážná a aktuální prognóza ČHMÚ nepříznivý vývoj počasí potvrzuje,“ dodal Pavel Rus.

Zákaz platí pro celé území správních obvodů obcí s rozšířenou působností. Jde tedy o velkou část východních Krušných hor od Chomutova přes Litvínov až po Dubí.

Tento zákaz se nevztahuje na vlastníky lesů a na osoby zajišťující hospodářskou činnost v lesích uživatele honiteb v tomto obvodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…