Lesy ČR darovaly lidem téměř 36 milionů korun i dřevo na nové krovy a na topení

23.06.2022 16:34 | Tisková zpráva

Loňské tornádo změnilo 24. června život tisícům lidí na jižní Moravě. Lesy ČR jim nabídly okamžitou pomoc. Na výměnu krovu nebo demolici domu podnik přispěl 35,8 milionů korun, daroval a dopravil na pily 1900 m3 kulatiny na nové krovy a 2260 m3 palivového dříví.

Lesy ČR darovaly lidem téměř 36 milionů korun i dřevo na nové krovy a na topení
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

„Nabídli jsme buď jednorázový finanční dar, nebo dřevo. Žádosti jsme začali vyřizovat hned následující den, poslední z nich koncem letošního března. O sto tisíc korun stálo 358 žadatelů, 38 dalších o dřevo na krov a 113 o palivové dříví. Pomohli jsme, jak bylo třeba, a děkuji jihomoravským kolegům za velké osobní nasazení,“ řekl Jiří Groda pověřený vedením Lesů ČR.

Vítr vážně poškodil také porosty, techniku a budovy Lesů ČR. „Opravili jsme střechy i fasády dvou objektů na polesí. V příštím roce obnovíme všech 120 hektarů lesa směsí dřevin, například dubu, borovice, břízy, olše, habru a dalších, vždy podle přírodních podmínek konkrétního místa,“ uvedl Miroslav Svoboda, ředitel Lesního závodu Židlochovice.

Práce na mnoha místech ještě neskončily a v regionu už řeší následky dalšího tornáda z letošního června v Lanžhotě. Naštěstí bylo podstatně slabší. I přesto vítr na polesí Soutok poškodil Lesům ČR vozidla a techniku, také střechy čtyř budov a statiku jedné z nich. V porostech asi čtyři tisíce metrů krychlových dřeva. „V jižní části obory Soutok je dočasně zakázaný vstup do lesů. Škody likvidujeme, mohou dosáhnout až 5,5 milionů korun podle nutnosti demolice a výstavby nové budovy,“ dodal Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…