Lesy ČR odvedly v roce 2017 do státní pokladny 3,050 miliard korun

03.01.2018 10:23

Do státního rozpočtu odvedly Lesy České republiky v roce 2017 celkem 3,050 miliard korun. Podnik odeslal prostředky do České národní banky. Převod schválila Vláda České republiky.

Lesy ČR odvedly v roce 2017 do státní pokladny 3,050 miliard korun
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

„Stát má coby zakladatel podniku právo hospodařit s jeho ziskem. Do státní pokladny jsme v posledních pěti letech odvedli přes 29 miliard korun. Prostředky pochází z podnikatelské činnosti Lesů ČR,“ vysvětlil generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád. V roce 2016 to bylo 5,6 miliard korun, v roce 2015 rekordní 8,2 miliardy korun, v roce 2014 pak 6,5 miliard korun a v roce 2013 dalších 6 miliard korun.

Do roku 2015 byly v odvodu rozpouštěny rezervy ze zisků za 25 let, tedy za celou historii podniku. „Ty už tedy podnik do státního rozpočtu odvedl. Pro určování výše dalších odvodů je nyní podstatné aktuální hospodaření podniku. Tak tomu bude i při stanovení výše odvodu v roce 2018,“ uvedl Karel Buchta, ekonomický ředitel podniku, a dodal: „Předpokládáme, že půjde o nižší částku než v předchozích letech, ale zatím není stanovena“. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…