Lesy ČR opět otvírají informační středisko na Křivoklátu

02.06.2020 20:27

V lese nad hradem Křivoklát je možné projít několik vycházkových okruhů, dendrologickou stezku a navštívit dětské přírodní hřiště s dřevěnými průlezkami, skluzavkami a houpačkami, ale i hřištěm na míčové hry nebo dřevěnými xylofony.

Lesy ČR opět otvírají informační středisko na Křivoklátu
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Lesy ČR mají v místě informační a vzdělávací středisko se stálou interaktivní expozicí “Les kolem nás“ otevřenou ve všední dny od 8 a o víkendu od 10 do 16 hodin. Vstup je zdarma. Pro veřejnost ho znovu otevřely 1. června ZDE. „Pokud si chcete v areálu zahrát šifrovací hru Vracíme vodu lesu, vyzvedněte si u nás tištěného průvodce. První panel objevíte hned vedle budovy, další jsou v našem lesním areálu,“ dává tip Martin Zajíček, vedoucí Odboru vnějších vztahů Lesů ČR.

Před deseti lety byl právě v květnu na Křivoklátsku založen na třinácti tisících hektarech v jednom z nejucelenějších komplexů lesa v republice od Zbiroha až po Nižbor lesnický park. Běžně se v něm hospodaří, v posledních letech se mění druhová skladba ve prospěch listnáčů a jedle, které nahrazují smrk, borovici a modřín. Zvyšuje se podíl přirozené obnovy i podrostního způsobu hospodaření.

K odpočinku poslouží venkovní posezení i altány, využít je možné otevřené ohniště. Auto nechte na vyznačeném parkovišti ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…