Lesy ČR pronajmou 48 honiteb

05.02.2020 17:11

Výběrové řízení na desetiletý pronájem 48 volných honiteb vyhlásily Lesy České republiky. Únorový termín podání nabídek je pro každou honitbu jiný, informace zájemci naleznou na podnikovém webu.

Lesy ČR pronajmou 48 honiteb
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Přehled všech honiteb nabízených k pronájmu podnik zveřejnil 31. ledna ZDE. Kromě termínu podání nabídek a všech podrobností, které se týkají výběrového řízení, jsou přiložené i výměry a hranice honiteb vyznačených v mapě, podklady pro zpracování mysliveckého záměru či informace o normovaných stavech zvěře. Při hodnocení nabídek bude mít 70procentní váhu cena a 30procentní hodnotu myslivecký záměr. „Předpokládám, že smlouvy podepíšeme do konce března,“ uvedl Josef Vojáček, generální ředitel Lesů ČR. Podle nového typu smlouvy může podnik ovlivňovat plány lovu, což povede k potřebné regulaci zvěře a úspěšné obnově lesů. Nájemcům hrozí za nedodržení sjednaných podmínek přísné sankce až okamžité ukončení smlouvy.

Lesy ČR zároveň připravují další výběrové řízení na pronájem jedenácti obor. „Podmínky a termíny včas zveřejníme,“ dodává Vojáček.

Podnik nyní spravuje 920 volných honiteb a 832 z nich pronajímá. Nájemcem může být česká fyzická osoba s platným tuzemským loveckým lístkem, myslivecké sdružení či spolek založený za účelem nájmu honitby nebo česká právnická osoba, která na pozemcích v honitbě zemědělsky nebo lesnicky hospodaří a myslivost je předmětem její činnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…