Lesy ČR upozorňují na novinku v zadávání veřejných zakázek. Týká se akciových společností

11.08.2016 12:08

Lesy ČR upozorňují na novou podmínku stanovenou v zákoně o zadávání veřejných zakázek, který nabude účinnosti 1. října 2016. České akciové společnosti budou muset mít výlučně vydány zaknihované akcie, aby mohly získat veřejnou zakázku.

Lesy ČR upozorňují na novinku v zadávání veřejných zakázek. Týká se akciových společností
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

„Bez výjimky budeme muset vyloučit každou českou akciovou společnost vybranou v zadávacím řízení k uzavření smlouvy, pokud bude mít vydány jiné než výlučně zaknihované akcie. Tuto skutečnost ověříme v obchodním rejstříku,“ vysvětlila Lenka Zahálková z Odboru zadávání veřejných zakázek Lesů ČR. Tato nová povinnost bude platit pro všechna zadávací řízení veřejných zakázek zahájená po 30. září tohoto roku.

Z namátkového telefonického šetření provedeného Lesy ČR vyplynulo, že řada potencionálních smluvních partnerů, kteří mají právní formu akciových společností, o daném ustanovení neví. „Chceme získat v našich zadávacích řízeních co nejvíce konkurenceschopných nabídek. Proto na novinku upozorňujeme předem,“ uvedl generální ředitel podniku Daniel Szórád.

České akciové společnosti se v případě zájmu o plnění veřejných zakázek budou muset nové právní úpravě přizpůsobit a mít vydány výlučně zaknihované akcie. Výjimka z této povinnosti bude platit pouze pro akciové společnosti vlastněné obcemi a kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…