Lesy ČR v září vyhlásí lesnický tendr 2020+

21.09.2019 8:45

Tendr na provádění lesnických činností od roku 2020 vyhlásí 23. září Lesy České republiky. Připraveno je 54 zakázek tří kategorií – 23 kalamitních, 9 postkalamitních a 22 nekalamitních. Nabídky mohou zájemci podávat do 25. října. Pětileté smlouvy podnik připraví k prosincovému podpisu.

Lesy ČR v září vyhlásí lesnický tendr 2020+
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Předpokládaný objem dřeva, o který se letos soutěží, dosahuje 8,5 milionu metrů krychlových na 195 633 hektarech lesa. Ročně se počítá s těžbou 1,97 milionů metrů krychlových dřeva a zalesněním 2 879 hektarů. Služby spojené s nákupem dříví představují částku 6,99 miliard korun.

Zakázky se letos dělí do tří kategorií podle územního postižení kalamitou. „V kalamitní zakázce smluvní partner těží a provádí pěstební práce, dřevo zůstává majetkem Lesů ČR. Postkalamitní zakázka sleduje jen pěstební činnosti. Těžbu i prodej dřeva zajistí v těchto devíti oblastech Lesy České republiky například prostřednictvím aukcí nebo dynamického nákupního systému. V nekalamitních zakázkách jsme spojili těžbu s nákupem dřeva i pěstebními pracemi,“ vysvětlil Josef Vojáček, generální ředitel Lesů ČR.

Jednou z novinek je oboustranná možnost odstoupení od smlouvy bez udání důvodu po dvouletém plnění smlouvy s půlroční výpovědní lhůtou.

Podmínky tendru podnik sestavil s cílem zajistit optimální péči o les s využitím veškerých lesnických dodavatelských kapacit – lidí i strojů. „Chceme kombinovat vlastní i cizí zdroje, což je osvědčená evropská praxe. Umožní nám individuální postup podle aktuální situace v daném území,“ dodal Vojáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…