Lesy ČR vyhlásily lesnický tendr 2021+

17.08.2020 17:56

Tendr na provádění lesnických činností od roku 2021 vyhlásil 17. srpna státní podnik Lesy České republiky. Jde o 29 zakázek tří kategorií – osm kalamitních, dvě postkalamitní a 19 nekalamitních. Nabídky mohou zájemci podávat do 15. září.

Lesy ČR vyhlásily lesnický tendr 2021+
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Zakázky se už druhým rokem dělí do tří kategorií podle územního postižení kalamitou. Podnik tak opět kombinuje vlastní i cizí zdroje, což umožňuje postupovat podle aktuální situace v daném regionu. „Letos se soutěží o předpokládaných šest milionů metrů krychlových dříví na 188 012 hektarech lesa. Ročně se počítá s těžbou 1,20 milionů metrů krychlových dřeva a zalesněním

1 534 hektarů. Služby spojené s nákupem dříví představují částku 4,50 miliard korun,“ uvedl Josef Vojáček, generální ředitel Lesů ČR, a dodal: „Dvacet osm pětiletých a jednu roční smlouvu připravíme k podpisu do konce roku, aby mohly práce začít“.
Na kalamitní zakázce smluvní partner těží a provádí pěstební práce, dřevo zůstává majetkem Lesů ČR. Postkalamitní zakázka se týká jen pěstebních činností. Těžbu i prodej dřeva zajistí Lesy České republiky, například prostřednictvím aukcí nebo dynamického nákupního systému. V nekalamitních zakázkách je spojená těžba s nákupem dřeva i pěstebními pracemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…