Lesy ČR vyhlásily soutěž o návrh nového administrativního centra v Hradci Králové

12.07.2016 17:15

Soutěž o návrh nového administrativního centra Lesů České republiky v Hradci Králové je zahájena. Podmínky byly 12. července zveřejněny ve Věstníku veřejných zakázek a na www.lesycr.cz.

Lesy ČR vyhlásily soutěž o návrh nového administrativního centra  v Hradci Králové
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Kromě stavby nového sídla na Novém Hradci Králové by součástí projektu mělo být také parkoviště a veřejný park. Půjde-li vše podle plánu, centrum se dokončí v roce 2020. „Chceme postavit administrativní centrum s nízkou spotřebou energie, které bude příkladnou ukázkou využití dřeva ve stavebnictví i obnovitelných zdrojů energie,“ řekl Václav Lidický, výrobně technický ředitel Lesů ČR. Ke dvoukolové  soutěži o návrh dodal: „Podmínky schválila Česká komora architektů. Očekáváme velký zájem“. Dokumentace je zveřejněna ve Věstníku veřejných zakázek: https://www.vestnikverejnychzakazek.cz/cs-CZ/Form/Display/667960, dále na profilu Lesů ČR: https://zakazky.lesycr.cz/contract_display_7611.html a bude publikována také na webu České komory architektů a jiných architektonických komor v Evropě.

Veškeré Informace o centru naleznete na speciální webové stránce: http://sidlo-soutez.lesycr.cz.

Porota bude posuzovat ekonomické, energetické a architektonické hledisko stavby. Kromě českých architektů v ní zasedli prof. Dietmar Eberle z Rakouska a prof. Miroslav Šik ze Švýcarska, dále generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád, primátor Hradce Králové Zdeněk Fink a zástupce Ministerstva zemědělství. Předsedkyní poroty je dánská architektka prof. Dorte Mandrup-Poulsen. První kolo bude ukončeno letos v říjnu, do druhého postoupí pět návrhů. „V únoru 2017 vyhlásíme výsledky a začneme jednat s vítězem soutěže o zadání zakázky na zpracování projektu stavby podle jeho návrhu,“ pokračoval Václav Lidický. Lesy ČR následně vyhlásí veřejnou zakázku na realizaci stavby.

Podnik spolupracuje při přípravě centra s Českou komorou architektů, odborem hlavního architekta města Hradce Králové, vedením města i městských lesů. Nové centrum by mělo nahradit současnou nevyhovující budovu z panelů ze 70. let minulého století.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …