Lesy ČR zakládají nové aleje plodonosných dřevin v ptačí oblasti Bzenecká Doubrava

27.02.2014 17:23 | Zprávy

Lesy České republiky, s. p., na Hodonínsku v Jihomoravském kraji systematicky obnovují a zakládají krajinné prvky. Projekty, které Lesy ČR v tomto regionu realizují, zlepšují stav zdejší krajiny.

Lesy ČR zakládají nové aleje plodonosných dřevin v ptačí oblasti Bzenecká Doubrava
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

V ptačí oblasti Bzenecká Doubrava – Strážnické Pomoraví jsou tak nově zakládány aleje plodonosných dřevin o celkové délce 2500 metrů.   Výsadba je umístěna do lužního lesa v blízkém okolí obcí Vnorovy a Zarazice. Aleje jsou jednořadé nebo dvouřadé a prostorově jsou začleněny převážně do zdejších luk, podél cest a okrajů lesa. Kromě Lesů ČR je v záležitosti financování projektu přislíbena podpora z Evropské unie a Státního fondu životního prostředí v rámci Operačního programu Životní prostředí.

Druhová skladba je pestrá a tvoří ji následující plodonosné dřeviny: jabloň lesní, třešeň ptačí, hrušeň polnička, jeřáb ptačí, moruše bílá a ořešák královský. V průběhu následujících let bude prováděn výchovný řez nově vysázených stromů a jejich zálivka v letním období.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Lesy ČR

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Hezky napsané

Celý váš komentář ke státnímu svátku se mi líbil. Na konci píšete, že 28. říjen není jen datum. Je to připomínka, že když táhneme za jeden provaz, dokážeme všechno. Nemyslíte, že to je ale něco, co vy politici vůbec neděláte? Že se nejste schopni ani v dost zásadních věcech oprostit od vaší stranick...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.