Lesy ČR zvelebí území u zámku Náměšť nad Oslavou

08.09.2014 20:45

Lesy České republiky, s. p., zahajují realizaci projektu „Ošetření významných stromů v krajinné památkové zóně Náměšťsko“. Státní zámek Náměšť nad Oslavou se nachází na Třebíčsku v Kraji Vysočina. Kromě Lesů ČR se na financování bude podílet také Evropská unie prostřednictvím Státního fondu životního prostředí, konkrétně z Operačního programu Životní prostředí.

Lesy ČR zvelebí území u zámku Náměšť nad Oslavou
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

V lesoparku, který se nachází u státní silnice Velká Bíteš – Náměšť nad Oslavou při vjezdu do města, specialisté odborně ošetří desítky perspektivních stromů s významnou kulturní a historickou hodnotou. Dojde k odstranění stromů nebezpečných a rovněž stromů s nízkou vitalitou a krátkodobou perspektivou.

Nová výsadba více než 200 vyspělých sazenic lesních i okrasných dřevin zvýší estetickou hodnotu této turisticky navštěvované lokality. Pro výsadbu jsou navrženy následující dřeviny: lípa malolistá, dub zimní, jeřáb břek, habr obecný, javor klen a také některé druhy rhododendronů.

Zahájení arboristických prací je plánováno na druhou polovinu měsíce září letošního roku. Lesy ČR se proto v předstihu návštěvníkům státního zámku a obyvatelům Náměště nad Oslavou omlouvají za dočasná omezení, která způsobí realizace projektu v průběhu podzimních měsíců. Ošetření stromů by mělo zajistit provozní bezpečnost v lesoparku během následujících let a to především kolem silnice, cest a parkoviště u státního zámku.

reklama

autor: Lesy ČR

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…