Lesy Praha: Kunratický potok právě prochází úpravami

21.10.2017 12:15

Lesy Praha začaly s plánovanými opravami kamenných zídek, mostků a koryta Kunratického potoka, a to mezi 6,24 a 8,00 km toku.

Lesy Praha: Kunratický potok právě prochází úpravami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Opěrné zídky jsou místy podemleté a jejich konstrukce porušené, některé dokonce vzhledem k posunu trasy přírodního koryta toku již nemají žádné opodstatnění a pouze hyzdí přírodní charakter údolí Kunratického potoka. Z toho důvodu poškozené zídky na mnoha místech nahradíme těžkou kamennou rovnaninou, která zpevní okraje koryta a zachovává přitom jeho přirozený vzhled.

Při rovnání těžkých kamenů a zpevňování břehů nám pomáhá i technika, která se musí vyrovnat s poměrně náročným terénem. Na třinácti úsecích dále pečlivě sanujeme a v případě potřeby pískováním čistíme také kamenné mostky a v neposlední řadě odstraňujeme nefunkční betonové konstrukce.

Kunratický les je každodenním cílem velkého množství pěších návštěvníků i cyklistů a cesta podél Kunratického potoka je velmi frekventovaná. Prosíme proto všechny, kdo se pohybují v blízkosti revitalizovaných úseků, aby dbali zvýšené pozornosti a pokynů pracovníků Lesů hl. m. Prahy.

Investorem projektu je odbor ochrany prostředí Magistrátu hl. m. Prahy. Naše organizace provádí jeho realizaci. Úpravy by měly být dokončeny do konce roku 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…