Lesy Praha: Na pražských loukách sušíme seno pro zookoutky i záchrannou stanici

14.06.2019 20:29

Červen je doba senoseče a ten letošní nám svým teplým a slunečným počasím připravil pro sekání luk ideální podmínky. Každoročně na loukách, které jsou součástí lesních úseků v naší správě, vyrábíme vlastní seno.

Lesy Praha: Na pražských loukách sušíme seno pro zookoutky i záchrannou stanici
Foto: Lesy Praha
Popisek: Lesy Praha

Slouží nám jako krmivo pro zvířata, o která pečujeme v naší Záchranné stanici hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy, a část balíků pokaždé putuje také do našich lesních zookoutků, kde nacházejí náhradní domov živočichové, které už kvůli jejich trvalému handicapu nemůžeme vypustit zpět do volné přírody. Zásoby sena se zvířatům budou hodit hlavně v zimních měsících, v době, kdy je čerstvé pastvy nedostatek.

Senoseče během června provádíme na loukách v lesních úsecích Chuchle, Hostivař a Šárka a celkem při nich vyrobíme zhruba 40 tun sena. Po posečení a obracení vysušené seno stlačujeme do šikovných malých balíků o rozměrech 80 x 60 cm, s nimiž se manipuluje snadněji než s klasickými velkými balíky. Takových balíků jsme zatím při letošní senoseči vyrobili na 1000 a stejné množství balíků nás ještě čeká.

Jak vypadaly loňské senoseče, se můžete podívat v našem videu ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…