Lesy Praha: Netopýři se vracejí do Stromovky. Přijďte se podívat na vypouštění

15.09.2021 19:38 | Tisková zpráva

Přijďte se podívat na vypouštění několika uzdravených netopýrů, které letos zachránila naše Záchranná stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy.

Lesy Praha: Netopýři se vracejí do Stromovky. Přijďte se podívat na vypouštění
Foto: Lesy Praha
Popisek: Lesy Praha

Budete mít příležitost zblízka si naše – brzy už bývalé – pacienty prohlédnout, poznat jejich životní osudy a taky jim popřát šťastný let bez nehod. ?? Sejdeme se ve čtvrtek 23. září 2021 v 18 hodin u rybníka Slunečnice nedaleko Šlechtovy restaurace ve Stromovce.

Anketa

Jste pro povinné očkování seniorů proti covidu-19?

26%
71%
hlasovalo: 42409 lidí

Naše záchranná stanice každoročně přijme zhruba 100–200 netopýrů, nejčastěji to bývají netopýři rezaví a netopýři pestří. Tito chránění hmyzožravci se do naší péče dostávají z několika důvodů – často se jedná o vysílené či zraněné jedince nebo o osiřelá mláďata, případně o netopýry vyrušené ze zimního spánku. Netopýři totiž běžně zimují ve štěrbinách ve zdech nebo v různých odvětrávacích šachtách a při rekonstrukcích bytů či domů může být jejich zimoviště zničeno. Stejné komplikace může způsobit i pokácení starého stromu s netopýří dutinou. V takových případech pak naši pomoc leckdy potřebuje celá kolonie čítající desítky až stovky jedinců.

V minulosti jsme právě ve Stromovce nainstalovali několik speciálních dřevocementových budek (tady a tady), které netopýrům nahrazují jejich přirozené skrýše. Věříme, že i tito „naši“ netopýři se ve Stromovce rádi zabydlí a najdou tu dostatek hmyzí potravy a bezpečných úkrytů.

Na akci můžete navštívit i informační stánek České společnosti pro ochranu netopýrů a dozvědět se víc o těchto záhadných nočních savcích a třeba taky o tom, jak jim my lidé můžeme život ulehčit.

Nezapomeňte, že v září probíhají také naše večerní výpravy Za pražskými netopýry. 15. a 29. 9. se společně vypravíme do Stromovky, 21. 9. do Milíčovského lesa. Exkurze jsou zdarma, kvůli omezené kapacitě je ale potřeba svoji účast předem nahlásit na telefonním čísle 777 471 372 nebo na e-mailu mergl@lesy-praha.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…