Lesy Praha: Pražské lesy čekají v zimních měsících obnovní zásahy

05.02.2019 10:06

Zimní měsíce jsou obdobím vegetačního klidu dřevin a jsou také nejvhodnější dobou pro obnovní zásahy v lesích. V pražských lesích, které máme ve své správě, nás tak i v letošním roce čekají úkoly na jejich obnově.

Lesy Praha: Pražské lesy čekají v zimních měsících obnovní zásahy
Foto: Lesy Praha
Popisek: Lesy Praha

Z lesních porostů budeme odstraňovat stromy převážně jednotlivě, tak aby nevznikaly větší volné plochy a nebyla narušena jejich celistvost. Naším prvořadým cílem je uvolnění místa mladým stromkům z přirozené obnovy a dodat jim více světla pro jejich další růst.

Kromě podpory mladých stromů budeme z pražských lesů odstraňovat stromy nemocné, poškozené větrem či nepůvodní druhy dřevin, které svým agresivním růstem vytlačují dřeviny, které jsou v pražských podmínkách doma.

Odebrané dřevo z pražských lesů nezmizí. Vrátíme ho tam v podobě opravených laviček, altánů a nových herních prvků, které vyrobí naše truhlárna. Méně kvalitní dříví zpracuje naše štípárna ve Kbelích a Pražané se zde mohou zastavit pro palivové dříví do kotlů či krbů. A tak žádné dřevo z pražských lesů nepřijde nazmar.

Kompletní umístění plánovaných obnovních zásahů v lesích ve vlastnictví hl. m. Prahy si můžete prohlédnout na stránkách střediska Lesy.

Veškeré obnovované plochy, na kterých není přirozená obnova, již na jaře nahradíme výsadbami lesních sazenic odpovídající přirozené druhové skladbě. Tyto porosty se tak stanou základem kvalitních a zdravých lesů i pro další generace Pražanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…