Lesy Praha: Přijďte k nám po žních také na dožínky

31.08.2017 8:45

První žně v našem novém ekocentru Prales ve Kbelích se vydařily, obilí je sklizeno a my se těšíme na další krok. Protože, jak víme, žněmi práce nekončí, ale začínají, dovolujeme si vás pozvat také na dožínky, které se v ekocentru Prales uskuteční v sobotu 2. září od 13 do 17 hodin.

Lesy Praha: Přijďte k nám po žních také na dožínky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Máme pro vás připravený opravdu bohatý program, plný ukázek činností, které se s dožínkami tradičně pojí. Budete mít příležitost sami si vyzkoušet například mlácení či mletí obilí a dozvíte se, co jste možná o obilí dosud nevěděli. Milovníci ručních prací se mohou těšit i na výrobu slaměných předmětů. A co by to bylo za práci s obilím, kdyby jejím výsledkem nebylo také něco dobrého na zub? Připravíme pro vás dílničku, ve které si z vlastnoručně namleté mouky budete moci přímo na ohni upéct placky, a ty pak potřít marmeládou či česnekem… Mňam.

Ve 14 hodin vás všechny zveme do slavnostního průvodu, který se za doprovodu muziky vydá od sklizeného pole do dolního areálu ekocentra, kde jej přivítá dožínkový hospodář a hospodyně.

Areál ekocentra bude otevřen od 9 hodin, jako každou sobotu. Můžete tedy dorazit již v předstihu a sledovat dožínkové přípravy. Od 13 hodin, kdy program dožínek začne, bude pro vás v areálu připraveno také občerstvení (nealko, pivo, klobásy a pečivo).

Těšíme se na vás.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…