Lesy Praha: Pyrotechnický průzkum na lesnickém úseku Šárka odhalil starou munici

02.03.2019 19:27

Práce lesníka může být někdy nebezpečným povoláním. Kromě pádů stromů či rychle rotujícího řetězu motorové pily se v lese při práci lze setkat i se starou municí coby pozůstatkem válečných let.

Lesy Praha: Pyrotechnický průzkum na lesnickém úseku Šárka odhalil starou munici
Foto: Lesy Praha
Popisek: Lesy Praha

Z toho důvodu je potřeba ve vytipovaných lokalitách provádět pyrotechnické průzkumy, které dokážou odhalit potenciálně nebezpečné a zapomenuté předměty. Proto jsme před zahájením lesnických prací požádali firmu zabezpečující pyrotechnické průzkumy o kontrolu části lesa na lesnickém úseku Šárka. Výsledkem únorového šetření byl nález několika kusů staré munice a jejích částí, které byly předány pyrotechnikům Policie České republiky.

Pokud se v pražských lesích setkáte s podezřelým nálezem, který může i vzdáleně připomínat pyrotechniku, kontaktujte policii ČR a s předmětem v žádném případě nemanipulujte ani se jej nedotýkejte.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…