Lesy Praha: V pražské přírodě přibylo během jara více než 215 tisíc sazenic lesních dřevin

09.06.2019 14:02

Pražští lesníci měli na jaře jako obvykle napilno. Do konce května zvládli vysadit 215 400 sazenic. Listnaté a jehličnaté dřeviny zamířily na paseky i do nově vznikajících lesů Arborka, V Panenkách a Holyně.

Lesy Praha: V pražské přírodě přibylo během jara více než 215 tisíc sazenic lesních dřevin
Foto: Lesy Praha
Popisek: Lesy Praha

Přes 86 % z celkového počtu tvořily listnaté dřeviny – buky, duby, javory, třešně, habry, jasany a lípy. Zbývajících 14 % připadlo na jedle, douglasky, modříny a borovice. S výsadbami nám i letos pomohli žáci pražských základních škol.

Stromky jsme vysazovali ve stávajících lesních porostech – na plochách uvolněných po plánovaných obnovních těžbách a po nezbytných nahodilých zásazích. Kromě toho jsme ale zakládali i úplně nové pražské lesy. Jedním z nich je les Arborka u Satalic na severovýchodě Prahy, který vzniká na dříve zemědělsky využívaném pozemku. Své kořeny tam během jara zapustilo 89 tisíc stromků. Součástí nového lesního komplexu jsou také nově založené luční porosty. Celková plocha nového lesa a luk přesáhne 18 hektarů. Zalesněním Arborky pokračujeme spolu s hlavním městem ve snaze rozšiřovat plochu, která v Praze náleží souvislým lesním plochám. Jen během loňského roku se pražské lesy zvětšily o bezmála 21 hektarů nových lesů v Panenkách, Dubči a ve Slivenci.

Kromě Arborky přibyly letos na jaře stromy také v lese V Panenkách na východě Prahy (53 770 sazenic) a do nového lesa v západopražské Holyni (6 850 sazenic).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…