Letečtí záchranáři dali kvůli povodním k dispozici záložní vrtulník

04.06.2013 13:05

Společnost DSA provozující leteckou záchrannou službu je připravena nasadit veškerou svou vrtulníkovou techniku k záchraně lidských životů při povodních. Již dnes dopoledne mimořádně vyčlenila jeden záložní vrtulník i s posádkou pro případ rozšíření povodní na další regiony.

Letečtí záchranáři dali kvůli povodním k dispozici záložní vrtulník
Foto: DSA
Popisek: Vrtulník DSA

„Dopoledne náš vrtulník zachraňoval životy v Hostinném, kde tamním obyvatelům odřízla voda přístupovou cestu. Máme v pohotovosti všechny naše piloty a záchranáře, abychom případně mohli okamžitě vzlétnout,“ uvedl předseda představenstva DSA Tomáš Suchánek.

„Naše posádky vrtulníků jsou připraveny na telefonu. Proto, budeme-li kdykoliv požádáni o zásah, okamžitě vzlétneme. Zásahy při povodních jsme opakovaně cvičili s policií, vojáky a hasiči,“ potvrzuje odhodlání leteckých záchranářů Tomáš Suchánek.

Společnost DSA zasahovala při povodních již v minulosti

Společnost DSA dvacet let zajišťuje pro občany České republiky leteckou záchranou službu a její rozvoj dle nejvyšších evropských standardů. Díky tomu je letecká záchranná služba v Česku dlouhodobě na špičkové světové úrovni.

Posádky společnosti DSA nad rámec své činnosti například zasahovaly jako první při povodních v roce 1997 na severní Moravě a také v roce 2011 v severních Čechách. Zde zasahovaly tři vrtulníky společnosti a další vrtulníky byly připraveny v případě potřeby k zásahu. Letecká záchranná služba společnosti DSA každý den zachraňuje lidské životy v Ústeckém, Karlovarském, Libereckém, Královéhradeckém, Pardubickém, Zlínském a Moravskoslezském kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…