Letiště Praha: Letecký provoz se kvůli pravidelné údržbě krátkodobě přesune na vedlejší dráhu

17.10.2022 20:29 | Tisková zpráva

Pravidelná podzimní údržba hlavní ranveje přesune letecký provoz krátkodobě na dráhu vedlejší. K uzavření hlavní ranveje dojde na maximálně pět dnů v období mezi 31. říjnem a 11. listopadem, vždy pouze v denních hodinách od 8 do 16 hodin. Nezbytné práce zahrnují odgumování, opravu dilatačních spár a obnovu vodorovného značení.

Letiště Praha: Letecký provoz se kvůli pravidelné údržbě krátkodobě přesune na vedlejší dráhu
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

„Přesný termín bude stanoven na základě aktuálních meteorologických podmínek, které umožní efektivně využít dobu uzavírky, tedy pokud nebude mlha, nízké teploty nebo špatný vítr. 

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16316 lidí
Jedná se o pravidelnou údržbu po letní sezóně, kdy na hlavní dráze byl nepřetržitý provoz. Cílem je dostat stav povrchu a značení do co nejlepší kondice před zimní sezónou,“ říká Miroslav Charvát, manažer Správy a rozvoje provozu ploch.

Po dobu uzávěry převezme veškerý letecký provoz vedlejší ranvej 12/30. S ohledem na hustě osídlené oblasti Prahy a Kladenska, které negativně ovlivňuje právě provoz na vedlejší dráze, proběhne údržba pouze v denních hodinách a v noci se bude opět létat na hlavní dráhu. Směr provozu je závislý na aktuálních meteorologických podmínkách, především větru. Preferovaný směr je ale přistání od Prahy a vzlet na Kladno.

Pravidelnou údržbu dráhového systému je nutné, zejména s ohledem na provozní bezpečnost, provádět dvakrát ročně, vždy na jaře a na podzim. Údržby drah trvají vždy jen nezbytnou dobu nutnou pro zvládnutí kvalitní údržby a uskutečňují se za plného provozu letiště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …