Letiště Praha: Letecký provoz se kvůli pravidelné údržbě krátkodobě přesune na vedlejší dráhu

11.10.2023 7:23 | Tisková zpráva

Pravidelná podzimní údržba hlavní dráhy přesune letecký provoz krátkodobě na vedlejší runway. K uzavření hlavní dráhy dojde ve vybraných dnech a v sekvencích v období mezi 16. a 27. říjnem, vždy pouze v denních hodinách od 8 do 16 hodin.

Letiště Praha: Letecký provoz se kvůli pravidelné údržbě krátkodobě přesune na vedlejší dráhu
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Nezbytné práce zahrnují odstranění gumy, obnovu značení, kontrolu revizních šachet, pravidelné geodetické měření nebo údržbu podzemních objektů a poklopů.

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36094 lidí

Přesný termín bude stanoven na základě aktuálních meteorologických podmínek, které umožní efektivně využít dobu uzavírky, říká Miroslav Charvát, manažer Správy a rozvoje provozu ploch. „K údržbě tedy nepřistoupíme ve dnech, kdy bude mlha, nízké teploty nebo špatný vítr. Jedná se o pravidelnou údržbu po letní sezóně, kdy na hlavní dráze byl nepřetržitý provoz. Cílem je dostat stav povrchu a značení do co nejlepší kondice před zimní sezónou.“

Po dobu uzávěry převezme veškerý letecký provoz vedlejší dráha 12/30. S ohledem na hustě osídlené oblasti Prahy a Kladenska, které negativně ovlivňuje právě provoz na vedlejší dráze, proběhne údržba pouze v denních hodinách a v noci se bude opět létat na hlavní dráhu. Směr provozu je závislý na aktuálních meteorologických podmínkách, především větru. Preferovaný směr je ale přistání od Prahy a vzlet na Kladno.

Pravidelnou údržbu dráhového systému je nutné, zejména s ohledem na provozní bezpečnost, provádět dvakrát ročně, vždy na jaře a na podzim. Údržby drah trvají vždy jen nezbytnou dobu nutnou pro zvládnutí kvalitní údržby a uskutečňují se za plného provozu letiště.

Další aktuální informace naleznete také na Twitteru Letiště Praha @PragueAirport ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…