Letiště Praha: Na letišti proběhlo pohotovostní cvičení letecké nehody

19.04.2019 14:02

V týdnu proběhlo v prostoru Letiště Václava Havla Praha společné cvičení bezpečnostních a provozních složek Letiště Praha a složek integrovaného záchranného systému.

Letiště Praha: Na letišti proběhlo pohotovostní cvičení letecké nehody
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Tématem cvičení byl zásah u nehody letadla při přistání a následné činnosti podle postupů Letištního pohotovostního plánu.

„Statisticky dochází k leteckým nehodám velmi vzácně. Velká mezinárodní letiště však musí být připravena i na takovou událost. Proto minimálně jednou za dva roky pořádáme pohotovostní cvičení, při kterém komplexně testujeme připravenost na řešení mimořádných událostí všeho druhu. Cvičení potvrdilo naši schopnost nadstandardně rychlé reakce a perfektní součinnosti s ostatními složkami integrovaného záchranného systému v případě mimořádné události letecká nehoda,“ říká Milan Špaček, člen představenstva Letiště Praha odpovědný za oblast bezpečnosti.

Cvičení se kromě zainteresovaných bezpečnostních a provozních složek Letiště Praha zúčastnli také Hasičský záchranný sbor hl. města Prahy, Policie ČR, Asociace samaritánů ČR, Zdravotnická záchranná služba hl. města Prahy, Ústřední vojenská nemocnice, Fakultní nemocnice Motol a mnozí další. Důležitým účastníkem cvičení byla také letecká společnost Smartwings, která pro účely cvičení zapůjčila jedno ze svých letadel.

„Účelem těchto cvičení je prověřit připravenost leteckých společností na různé krizové situace. Zapojení do cvičné akce potvrzuje vysokou úroveň provozní bezpečnosti letecké společnosti a je v souladu s naplňováním bezpečnostních standardů,“ říká Roman Vik, člen představenstva a generální ředitel Smartwings.

Předmětem letošního cvičení bude zásah u havarovaného letadla, včetně záchranných a hasebních prací provedených provozními a bezpečnostními složkami Letiště Praha ve spolupráci se složkami integrovaného záchranného systému, evakuace a ošetření raněných osob, jejich převoz do spádových nemocnic a tamní hromadný příjem. Pro účely cvičení bylo použito figurantů členů Českého červeného kříže v roli cestujících.

„Cvičení proběhlo za plného provozu letiště a  neovlivnilo plynulé odbavování cestujících ani běžný letový řád na Letišti Praha,“ dodává Milan Špaček, člen představenstva Letiště Praha odpovědný za oblast bezpečnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…