Letiště Praha: Přímé lety mezi Islandem a Prahou s aerolinkami PLAY

12.12.2021 10:59 | Tisková zpráva

Letecký dopravce PLAY s potěšením oznamuje zahájení provozu mezi Islandem a Prahou v České republice naplánované na začátek května 2022. Od 5. května 2022 bude společnost PLAY obě místa spojovat dvěma lety týdně.

Letiště Praha: Přímé lety mezi Islandem a Prahou s aerolinkami PLAY
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Společnost PLAY je nový nízkonákladový letecký dopravce provozující lety mezi Islandem a Evropou. Islandská aerolinka má základnu na mezinárodním letišti Keflavík v Reykjavíku. Své služby nabízí od června 2021. V rámci své flotily provozuje PLAY tři nové Airbusy A320Neo.

„Vstup letecké společnosti PLAY je dobrou známkou, že český trh je stále atraktivní pro nové dopravce, kteří vnímají potenciál na přímých linkách do/z Prahy. Island je dlouhodobě žádanou destinací pro výjezdový cestovní ruch a nová linka do budoucna může nabídnout také pohodlné spojení do USA s přestupem v Keflavíku,“ říká Jaroslav Filip, ředitel Leteckého obchodu Letiště Praha.

Příští rok bude PLAY létat do 23 destinací v Evropě a na jaře roku 2022 zahájí provoz na východní pobřeží Severní Ameriky v režimu „hub-and-spoke“, doprava se tedy bude soustředit na jedno letiště, hlavní základnu, z menších vnitrostátních letišť. Zároveň svou flotilu rozšíří o tři další letadla typu Airbus A320. Společnost tak zahájí svůj transatlantický provoz a umožní lidem z Evropy i Severní Ameriky létat přes Atlantský oceán na palubách jejích letů.

Sídlem společnosti PLAY je Island. Díky tomu dokáže nabídnout lety do kouzelných severských destinací za dostupné ceny. Sám Island má také hodně co nabídnout. Například zbrusu nová lávová pole, nadpozemskou krajinu, ledovce a vodopády. Vše dostupné z dnešního hlavního města Reykjavík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…