Letiště Praha: Přímý spoj do New Yorku zajištuje dopravce Delta Air Lines

28.05.2022 15:40 | Tisková zpráva

Na Letiště Václava Havla Praha přistála zpět společnost Delta Air Lines, a obnovila tak jediné přímé letecké spojení mezi Českou republikou a Spojenými státy. Cestující na letech v obou směrech téměř kompletně naplnili dostupné kapacity, což dokládá zájem o novou linku – první ze strany společnosti Delta za více než dva roky.

Letiště Praha: Přímý spoj do New Yorku zajištuje dopravce Delta Air Lines
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

„Jsme velmi rádi, že se dnes poprvé od roku 2019 vracíme do Prahy. Plný let dokazuje zájem o cesty do tohoto krásného města,“ řekl Thomas Brandt, regionální obchodní ředitel společnosti Delta, který byl na palubě spoje z New Yorku. „Uvolnění všech vstupních restrikcí spojených s koronavirem minulý měsíc mělo pozitivní dopad na rezervace. Těšíme se na úspěšnou letní sezónu, kdy Prahu spojíme s New Yorkem i dalšími vzdálenějšími destinacemi a tím zároveň podpoříme cestovní ruch obou našich zemí.“

Podle údajů Českého statistického úřadu byly pro Českou republiku v roce 2021 USA největším mimoevropským zdrojovým trhem příjezdové turistiky s 44 000 návštěvníky. V roce 2019 zemi navštívilo téměř 600 000 Američanů.

„Obnova přímé linky do New Yorku, která v roce 2019 patřila na pražském letišti k nejatraktivnějším dálkovým leteckým spojením, je vynikající zprávou,” uvedl Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha, a dodal: „Ocení to zejména čeští cestující, kteří po dvouleté přestávce získají pohodlné a rychlé spojení na východní pobřeží Spojených států.“

Dopravce na trase nasadí letadla Boeing 767-300 s 25 místy ve třídě Business Delta One, 35 místy ve třídě Delta Comfort+ a 165 místy v hlavní části kabiny. Nabídne tak více možností k uspokojení všech nároků a pokrytí všech rozpočtů.

Lety společnosti Delta budou mezi Prahou a New Yorským letištěm JFK létat následovně:

tabulka

Delta Air Lines (NYSE: DAL) je přední americkou globální leteckou společností v oblasti bezpečnosti, inovací, spolehlivosti a zákaznické zkušenosti. Hlavní sídlo má v Atlantě, ale její provoz stojí na práci zaměstnanců po celém světě. Již deset let je v rámci odvětví vůdčí silou provozní dokonalosti, která se zároveň těší vynikající pověsti dopravce s mnoha oceněními za klientský servis. Dnes ani kdykoliv jindy pro nás není nic důležitějšího než zdraví a bezpečnost našich zákazníků a zaměstnanců. Od nástupu pandemie Covid-19 Delta rychle přetvářela standardy čistoty v rámci leteckého průmyslu tak, aby zaručila bezpečnou a pohodlnou cestovní zkušenost jak pro své zákazníky, tak zaměstnance.

Další aktuální informace naleznete také na Twitteru Letiště Praha ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…