Letiště Praha slaví Světový den cestovního ruchu a pořádá festival Kolem světa

17.09.2019 8:41

Letiště Praha se připojuje ke Světovému dni cestovního ruchu a právě v tento den, 27. září, se přímo na letišti uskuteční festival Kolem světa. Na návštěvníky festivalu čeká bohatý program s několika přednáškami od známých cestovatelů či ochutnávky zahraničních kuchyní.

Letiště Praha slaví Světový den cestovního ruchu a pořádá festival Kolem světa
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Vstup na festival je zdarma po předchozí rezervaci přes webové stránky www.prg.aero/kolem-sveta, kde je uveden také kompletní program festivalu.

„Na letišti každý den začíná řada inspirativních cestovatelských příběhů a dobrodružství. Rozhodli jsme se proto připojit k oslavám Světového dne cestovního ruchu a v tento den uspořádat festival Kolem světa přímo na letišti,“ říká Ondřej Svoboda, manažer marketingové komunikace Letiště Praha. Festival se koná přímo na Letišti Václava Havla Praha v pátek 27. září od 10:00 hod. Celým dnem budou návštěvníky provázet Karel Wolf a Veronika Šubrtová, alias Weef, se kterou se fanoušci sociálních sítí Letiště Praha pravidelně setkávají v oblíbeném seriálu Vylítávky.

Program, který se nachází ve třech sálech, bude opravdu bohatý. V prvním sále se mohou návštěvníci Festivalu kolem světa zúčastnit přednášek od známých cestovatelů. Vystoupí zde Petr Jan Juračka, který bude vyprávět o své cestě za želvami do Indonésie, Matouš Vinš, který posluchače provede národními parky v Keni, nebo manželé Wolfovi, kteří se podělí o své zkušenosti s cestováním s dětmi. V dalším diskuzním sále pak influencerka a ambassadorka Letitě Praha Veronika Šubrtová probere se svým hosty z řad bloggerů a instagramerů propojení cestovního ruchu se sociálními sítěmi. Debaty se dotknou zejména toho, jak sociální sítě mění cestovní ruch a v jakých případech je dobré influencery pro tuto oblast využívat. V posledním sále bude možnost ochutnat pochoutky z Armenie, Gruzie či Mexika, dát si pravou vietnamskou kávu nebo se podívat na mini cooking show letištní Restaurace Praha.

V rámci festivalu proběhne také soutěž o 2 letenky na ostrov Svatý Martin s leteckou společností Air France -  KLM. Vstup na festival je zdarma, je ale potřeba se registrovat na stránkách www.prg.aero/kolem-sveta, kde je zveřejněný i kompletní program festivalu. Po vyplnění formuláře přijde zájemcům e-mailové potvrzení registrace se vstupenkou na festival.

Samotným festivalem inspirace k cestování od Letiště Praha nekončí. Na svých webových stránkách spustilo letiště také cestovatelský blog, který píšou známí zkušení cestovatelé. „Do budoucna bychom rádi dali prostor v obsahu blogu také našim zaměstnancům,“ dodává Ondřej Svoboda.

Partnery festivalu jsou cestovatelský festival Kolem světa, letecká společnost Air France, mediálním partnerem je MALL.TV

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…