Letiště Praha spouští službu Fly via Prague pro přestupující cestující

01.04.2021 15:54

Letiště Praha od prvního dubna spustí službu pro nový segment cestujících, kteří v Praze přestupují mezi na sobě nezávislými lety různých dopravců. Projekt Fly via Prague posílí potenciál pražského letiště jako přestupního bodu a přispěje k většímu komfortu i v době postupného obnovování leteckého provozu. Hlavním partnerem Letiště Praha je letenkový portál Kiwi.com.

Letiště Praha spouští službu Fly via Prague pro přestupující cestující
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Jak bude služba fungovat v praxi? Cestující, kteří si od 1. dubna na portálu Kiwi.com zakoupí spojení přes Letiště Václava Havla Praha, získají zdarma balíček výhod Fly via Prague. V průběhu obnovení poptávky v něm bude například služba Security FastTrack, která zrychlí průchod bezpečnostní kontrolou bez čekání ve frontách, a také zvýhodněný vstup do vybraných letištních salonků. Během čekání na další let mohou cestující navíc nakupovat přímo na letišti a využít slevové poukazy do vybraných obchodů podle aktuální nabídky. Cestující s odbaveným zavazadlem odlétající z Terminálu 2 mají také možnost využít u vybraných leteckých společností samoobslužné odbavení zavazadel (Self-Service Bag Drop).

„Cílem Fly via Prague je podpořit transferový produkt Letiště Praha a zvýšit podíl cestujících, kteří na pražském letišti přestupují. Zároveň chceme posílit jejich zákaznickou zkušenost a podpořit tímto krokem i jednotlivé letecké společnosti,“ říká Jakub Puchalský, člen představenstva Letiště Praha, a dodává: „Self-connect cestování bylo na vzestupu ještě před současnou krizí a tento trend bude nadále udávat zejména mladá generace cestujících, která vyhledává při cestování různé možnosti a zejména flexibilitu. Jsme rádi, že se můžeme připojit k ostatním letištím, která podobnou službu již nabízejí a že naším prvním partnerem je právě Kiwi.com.“

Pokud cestující využije novou službu, získá společně s rezervací letenky také takzvaný Smart Pass. V rámci něj získá balíček voucherů a slev na vybrané služby na pražském letišti a také veškeré informace o produktu.

„Jsme hrdí na to, že můžeme spolupracovat s Letištěm Praha a spustit společně službu Fly via Prague pro cestující s vlastním přestupem na jednotlivé lety. Věříme, že toto propojování leteckých spojení hraje aktuálně ještě důležitější roli, a že nejinak tomu bude i v budoucnu. Nabízí totiž cestujícím více variant, jak se dostat do vybraného cíle a zároveň ušetřit čas a peníze. Se službou Fly via Prague bude jejich přestup plynulejší a příjemnější díky exkluzivním výhodám balíčku Smart Pass. Ten dostanou všichni cestující, kteří si sami zvolí přestup na pražské letiště a zarezervují letenky na portálu Kiwi.com,“ dodal Luc Viguie, viceprezident pro obchodní rozvoj společnosti Kiwi.com. 

V rámci takzvaného self-connect cestování přes Prahu lze využít celkem šest variant přestupu. Jednotlivé varianty služby se liší podle terminálu příletu a následného odletu a také podle toho, zda cestující letí s odbaveným či pouze příručním zavazadlem. V orientaci po letišti pomohou cestujícím během přestupu také navigace s označením Fly via Prague ve dvou barvách, které najdou ve svém Smart Passu.

Všechny možnosti a informace o produktu Fly via Prague cestující najdou na speciálních webových stránkách www.flyviaprague.com i na webových stránkách Letiště Praha.

Společnost Kiwi.com byla založena v roce 2012 Oliverem Dlouhým a Jozefem Képesim. Travel-tech společnost tak byla vytvořena cestovateli pro cestovatele. Její unikátní algoritmus – virtuální propojování – umožňuje uživatelům kombinovat lety a pozemní přepravu s více než 800 přepravci, včetně těch, kteří spolu standardně nespolupracují. Na Kiwi.com denně proběhne přes 100 milionů vyhledávání. Společnost celosvětově zaměstnává 2000 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…