Letiště Praha získalo prestižní ocenění World Routes marketing Award 2015

28.09.2015 13:31

První místo v kategorii letišť odbavujících 4 až 20 milionů cestujících ročně získalo Letiště Praha na mezinárodní konferenci World Routes, která se konala od 19. do 22. září v jihoafrickém Durbanu.

Letiště Praha získalo prestižní ocenění World Routes marketing Award 2015
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Zvítězilo tak poprvé ve své historii v celosvětové konkurenci ostatních letišť.Na tomto největším světovém setkání leteckých dopravců a letišť zástupci aerolinek ocenili kvalitu vzájemné spolupráce při rozvoji leteckých spojení a v oblasti marketingové podpory.

Do užší nominace na ocenění v uvedené  kategorii se vedle Letiště Václava Havla Praha zařadila evropská letiště Budapešť, Athény, Kolin-Bonn a americký Austin.

Aerolinky při hlasování posuzovaly schopnost letišť realizovat jejich požadavky v rámci každodenní spolupráce, způsob, jakým přistupují k budování vzájemných vztahů či poskytování dat, ale i nabízené pobídkové programy. V neposlední řadě hodnotili marketingové kampaně a komunikační a prezentační aktivity letišť vůči obchodním partnerům a veřejnosti. Letiště Praha v celosvětové konkurenci obstálo vůbec poprvé, nicméně již v předchozích čtyřech letech se vždy dostalo do užší nominace pro regionální ceny v Evropě. 

Cena World Routes Marketing Award je od roku 1997 každoročně udělována výhradně zástupci leteckých společností a je rozdělena do pěti kategorií – čtyři kategorie reflektují velikost letiště a počet odbavených cestujících a samostatná kategorie pro ocenění nejlepší destinační marketingové kampaně.

World Routes Development Forum, největší mezinárodní událost letecké dopravy, se letos konalo po jednadvacáté, poprvé na africkém kontinentu. Jedná se o platformu pro všechny, kdo rozhodují o rozvoji letectví, tj. letecké společnosti, letiště, turistické organizace apod. V rámci fóra se plánuje rozvoj služeb v leteckém odvětví i nová letecká spojení. Více na www.routesonline.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…