Letiště VH: Příjemné prostředí a snadná orientace - novinky v Terminálu 1

09.06.2013 16:15

Na Letišti Václava Havla Praha dnes byly slavnostně představeny novinky, které povedou ke zvýšení komfortu cestování v Terminálu 1. Pro pasažéry jsou připraveny nové přepážky, informační stánky, či navigační tabule.

Letiště VH: Příjemné prostředí a snadná orientace - novinky v Terminálu 1
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Jednou z priorit vedení Letiště Praha je trvalé zlepšování produktů a služeb pro cestující a obchodní partnery. „V letošním roce se soustředíme především na rozsáhlejší změny v prostoru Terminálu 1, který je v současné podobě v provozu od roku 1997, a tak jeho oživení považuji z hlediska cestující veřejnosti za potřebné,“ upřesňuje Jiří Pos, ředitel Letiště Praha.
 
Mezi nejdůležitější změny patří nová transferová přepážka v Terminálu 1. Prostor v moderním nadčasovém designu o velikosti 200 m2, který působí velmi vzdušně a světle, poskytuje dvanáct pracovních pozic pro pracovníky společností Czech Airlines Handling, Menzies Aviation a Czech Ground Handling. Hned vedle transferové přepážky je také umístěn informační stánek. Další novinkou je společné prodejní místo leteckých dopravců z aliance SkyTeam, tedy Českých aerolinií, Aeroflotu, Delta Air Lines a Korean Air, zahrnující osm pracovních pozic, situované ve veřejné části Terminálu 1.
 
Významným krokem je výměna navigačních tabulí v Terminálu 1, spojovacím objektu a postupně i v Terminálu 2. Letiště Praha provedlo důkladnou analýzu stávajícího stavu a rozhodlo o nahrazení původních tabulí novými, které jsou lépe viditelné a výrazně přehlednější. Navíc jsou opatřeny LED osvětlením, a tak jejich provoz přinese značné provozní úspory. Navigační tabule jsou opatřeny nápisy v angličtině, češtině, ruštině a korejštině.
 
V rámci zkvalitnění péče o cestující i další návštěvníky letiště byly otevřeny nové informační stánky, které díky svému architektonickému řešení působí jako velmi otevřený, přístupný a vstřícný prostor, v němž zájemce dostane veškeré potřebné informace.
 
Mezi další připravované inovace patří nová celní kancelář TAX REFUND v odletové hale Terminálu 1, společná informační přepážka Dopravního podniku hl. města Prahy, Českých drah, Pražské informační služby a agentury CzechTourism, nebo oddělení vstupů do pasové kontroly při vycházení z Terminálu 1.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…