Letiště Václava Havla Praha oslaví Den dětí exkurzemi zdarma

17.05.2014 13:40

Na oslavu Dne dětí Letiště Praha připravilo individuální exkurze do neveřejných prostor Letiště Václava Havla Praha zejména pro děti. V neděli 1. června 2014 se může každé dítě do patnácti let zúčastnit prohlídky zdarma. Nutná je pouze předchozí rezervace.

Letiště Václava Havla Praha oslaví Den dětí exkurzemi zdarma
Foto: Hans Štembera
Popisek: K výročí 76. Havlových nedožitých narozenin se pražské ruzyňské letiště přejmenovalo na Václav Havel airport Prague

Exkurze ve sváteční den budou probíhat v časech od 9:00, 10:00, 11:30 a 12:30. Ve všech termínech je plánována prohlídka na oblíbené Trase 2, která je určena pro děti od 3 let. Během návštěvy se děti seznámí s provozem na odbavovací ploše, budou moci sledovat přistání a starty letadel z bezprostřední blízkosti ranveje nebo se seznámí s řadou specializovaných profesí spojených s provozem mezinárodního letiště. Mimo jiné nahlédnou do zázemí sboru letištních hasičů.

Prohlídky v období svátků a prázdnin jsou tradičně velmi populární. Proto letiště i letos na dobu letních prázdnit navýší počty nabízených termínů. V červenci a srpnu se budou individuální exkurze konat každý den kromě pondělí. Na svátky 5. a 6. července 2012 plánujeme dokonce 3 termíny prohlídek, a to od 10:00, od 12:30 a následně od 15:00.

Připraveny jsou také žádané fotoexkurze nebo novinka letošního roku v podobě tematicky zaměřených exkurzí. Ty jsou v nabídce 1x měsíčně a zaměřují se na určitou činnost či pracoviště na letišti, kam se lidé během standardní prohlídky zpravidla nedostanou. Zájemci se tak mohou blíže seznámit třeba s činností ptáčníků z biologické ochrany nebo v červnovém termínu 22. 6. od 12:30 s prací služebních psů Ostrahy letiště.

Exkurze na letišti mají svoji tradici již od roku 2007 a počet lidí, kteří je navštíví, se každoročně zvyšuje. Vloni to bylo již více než 30 tisíc návštěvníků.

Veškeré rezervace exkurzí je možné provést online na www.prg.aero

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …