Letiště Václava Havla: Terminál 1 mění svou tvář – je komfortnější a nabízí více prostoru

21.02.2014 16:40

Na Letišti Václava Havla Praha byl dnes otevřen zrekonstruovaný prostor, který povede ke zvýšení komfortu cestování v Terminálu 1. Cestující nyní mají k dispozici novou informační přepážku, celní kancelář k vrácení DPH před odletem a moderní sedačky vybavené zásuvkami na dobíjení elektronických zařízení.

Letiště Václava Havla: Terminál 1 mění svou tvář – je komfortnější a nabízí více prostoru
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Začátek letošního roku přináší cestujícím další změnu Terminálu 1. Tato úprava je součástí přeměny Terminálu 1 a navazuje na loňské vybudování společného prodejního místa leteckých společností z aliance Skyteam, transferové přepážky pro přestupující cestující, nových informačních stánků a výměnu značení.

V místě na rozhraní mezi veřejně přístupnou odletovou a příletovou částí Terminálu 1 nově vznikla plocha, která díky novým architektonickým trendům prostor více otevřela a provzdušnila. Tato přeměna navíc přispěla i ke zvýšení komfortu cestujících, kteří se odbavují u první řady odbavovacích přepážek v Terminálu 1.

Pasažéři mají nyní k dispozici novou přepážku Celního úřadu pro potvrzování vratek DPH (tzv. TAX REFUND), která byla postavena v rámci současných trendů. Je vybavena dostatečně širokými pulty, které umožňují lepší osobní kontakt s cestujícími a větší komfort při odkládání zavazadel ke kontrole. K dispozici jsou také magnetické dělící pásy k řízení toku cestujících. Další novinkou je informační stánek v moderním designu, doplněn dvěma velkoformátovými LCD televizory na zadní stěně a sezením pro trávení volného času. V celém prostoru se nachází speciální sedačky, vybavené zásuvkami k nabíjení elektronických zařízení. Příjemný dojem doplňuje podlaha s barevnými motivy, LED bodová světla a designové podsvícení stropních pásem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec: Další liberecké mládě orlosupa bradatého míří do volné přírody

13:04 Zoo Liberec: Další liberecké mládě orlosupa bradatého míří do volné přírody

V neděli 26. května odcestovalo ze Zoo Liberec téměř tříměsíční mládě orlosupa bradatého. Namířeno m…