Letošní turistickou sezónu v Ústeckém kraji zakončí na Labské stezce

03.10.2015 7:35

Destinační agentura České středohoří, o.p.s. ve spolupráci s Ústeckým krajem pořádá dne 14. 10. 2015 akci „Zakončení turistické sezóny na Labské stezce 2015“ v přístavišti (Velká Mlýnská) v Litoměřicích.

Letošní turistickou sezónu v Ústeckém kraji zakončí na Labské stezce
Foto: wikipedia.com
Popisek: Cyklista, ilustrační foto

„Ústecký kraj navštěvuje každoročně stále více turistů i díky jednomu z fenoménů a to Labské stezce, která je jednou ze čtyř páteřních cyklostezek našeho kraje. Úsek Labské stezky vedoucí od pramene Labe až do Hamburku, který se line Ústeckým krajem, měří 96 km a právě Ústecký kraj je největším investorem. Proto jsme právě na ní připravili akci zaměřenou jak na širokou veřejnost, tak i na odborníky z cestovního ruchu.“, uvedl Jan Szántó, radní Ústeckého kraje pro regionální rozvoj, cestovní ruch a zahraniční vztahy a dodává: „Návštěvnost Labské stezky stále monitorujeme pomocí několika sčítačů, už v loňském roce se počet průchodů cyklistů nebo bruslařů zdvojnásobil, letos se pohybuje okolo 150 tisíc.“

Pro pozvané zástupce informačních center, odborníky z cestovního ruchu či subjekty působící v oblasti Labské stezky je určen dopolední odborný program od 10,00 hod na kotvící lodi Cargo Gallery. Předmětem setkání bude především vyhodnocení turistické sezóny 2015, seznámení s chystanými novinkami v oblasti cestovního ruchu či na Labské stezce, plánování účasti subjektů na chystaných veletrzích a další.

Dopoledne bude patřit zároveň dětem 1. stupně místních základních škol, pro které je připraven program s BESIPem, Sváťovým dividlem na lodi či jízda výletním vláčkem. Větší školáci se zúčastní cyklojízdy s průvodcem z Nadace Partnerství, shlédnou zásah poříční policie či si vyzkouší brýle simulující požití drog nebo alkoholu, totéž je připraveno v odpoledních hodinách pro širokou veřejnost od 12,00 do 16,00 hodin. Veřejnost bude mít v tomto čase možnost využít také okružní plavby výletní lodí (13,00 a 15,00 hod), nebo navštívit expozici Důl Richard v proměnách času (16,00 hod u IC v Litoměřicích).

Celý den zakončí koncert Dana Bárty & En.Drua od 19,00 hod na lodi Cargo Gallery. Předprodej vstupenek na koncert probíhá v Informačním středisku v Ústí nad Labem a v Informačním centru Litoměřice, prodej vstupenek bude možný i na místě. Ostatní program pro veřejnost je zdarma. Aktualizovaný program s konkrétními časy je k dispozici na www.ceskestredohori.info.

    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…