Liberecký kraj: Den rodiny proběhne ve znamení propagace pěstounské péče

14.05.2018 19:01

Na Mezinárodní den rodiny, který si lidé na celém světě připomínají každý rok 15. května, chystá Liberecký kraj spolu s ostatními realizátory kampaně MÍT DOMOV A RODINU „Samozřejmost nebo vzácnost?“ několik akcí, jejichž cílem je vzbudit u veřejnosti zájem o pěstounskou péči.

Liberecký kraj: Den rodiny proběhne ve znamení propagace pěstounské péče
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

 

Debaty o náhradním rodičovství se v tento den uskuteční v Turnově, Železném Brodě, České Lípě a Tanvaldu.

Zájemci se na setkáních dozvědí všechny potřebné informace o této formě náhradní rodinné péče. „Mezinárodní den rodiny se přímo nabízí k tomu, abychom upozornili na smutný fakt, že stále mnoho dětí nevyrůstá ve své biologické rodině, a abychom se pokusili oslovit potenciální pěstouny,“ vysvětlil náměstek hejtmana LK pro sociální oblast Pavel Svoboda.

Lidé budou na všech setkáních v úterý 15. května informování o specifických oblastech pěstounské péče. Mini kampaň je zaměřena především na otázky, kdo a za jakých podmínek se může stát pěstounem a co pěstounská péče obnáší.

V Turnově bude pěstounské péči patřit Centrum pro rodinu Náruč, které sídlí na adrese Skálova 540. Sem mohou přijít lidé od 10:00 do 15:00 hodin.

V Železném Brodě se setkání uskuteční na Městském úřadě Železný Brod od 13:00 do 16:00 hodin. Pracovnice městského úřadu lidem poskytnou podrobné informace o pěstounské péči a představí aktivity a nabídku služeb, určených pěstounským rodinám.   

V České Lípě připravila Farní charita Česká Lípa akci Den pro rodiny, spojenou s filmovými ukázkami a diskusí. Koná se od 16:00 hodin v Centru pro pěstounské rodiny, na adrese Masná 88.

V Tanvaldu se v sídle Mateřského a dětského centra Maják, na adrese U Školky 579, uskuteční od 16:00 hodin Setkání rodin. Vedle tematické diskuse s návštěvníky a zájemci o pěstounskou péči budou v prostorách centra a přilehlé zahradě připraveny pro rodiny s dětmi hry, soutěže a grilování.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…